avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM RAMURA TRANSPORT ,CCM RAMURA CONSTRUCTII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM RAMURA TRANSPORT ,CCM RAMURA CONSTRUCTII

Buna ziua ,
Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura constructii ? sau poate s-au incheiat alte contracte ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 26 Iunie 2012
Pana in prezent nu s-au incheiat noi ccm la nivel de sector de activitate transporturi sau constructii ... insa atentie, acestea vor fi aplicabile numai pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
Sa inteleg ca in situatia in care o societate nu face parte dintr-o organizatie patronala semnatara a ccm la nivel de sector nu i se va aplica acel ccm?
Daca la nivel de unitate exista incheiat ccm si sunt prevazuti acei indici salariali care existau in ccm la nivel de ramura trebuie facuta o renegociere a contractului si stabilirea unei noi grile de salarizare pentru a nu se mai aplica indicii ?
Si pe viitor daca o unitate hotaraste incheiere unui ccm , acesta va cuprinde strict regulile stabilite de parti fara a se mai avea in vedere ccm la nivel de sector, asa este ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
ludeea, utilizator
1. Ati inteles bine ... odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011 s-au schimbat si anumite aspecte cu privire la efectele unui ccm ...

2. Intr-adevar, daca la nivel de unitate exista incheiat ccm si sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare trebuie facuta o renegociere a contractului si stabilirea unei noi grile de salarizare pentru a nu se mai aplica acesti coeficienti.

3. Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil incheiat la nivel superior.
Nu poate cuprinde drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil incheiat la nivel superior, dar potrivit noii reglementari ccm incheiat la nivel superior nu se aplica unitatilor care nu fac parte dintr-o organizatie patronala semnatara a ccm la nivel superior ? si in cazul acesta ..........??

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
ludeea, utilizator
Nivelul superior nu se refera la partile contractante , ci la ierarhia acestor c.c.m. ...

Alte discuții în legătură

Ccm constructii GeorgeG GeorgeG Buna ziua! Pentru o societate privata cu activitate in contsructii care vrea sa redacteze un CCM, este obligatoriu, in conditiile actuale, sa tina cont de CCM ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv munca ramura constructii birta birta contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii este valabil? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca 2012 cristinamuscau cristinamuscau buna ziua, am o nelamurire legata de ccm , si anume: vreau sa initiez incheierea unui contract colectiv de munca la nivel de unitate, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)