avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DIURNA EXTERNA HG518
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DIURNA EXTERNA HG518

buna ,
am studiat HG/518 , dar daca agajatorul se scade la stat cu aceasta suma "Diurna maxima externa (Austria conform HG 518/1995 ) = 35 EUR x 0,75 x 1,15 x 2,5 = 75,47 EUR/ ZI.
35 euro - 25%(diminuare lg 118/2010 )x 35 EUR = 26.25 diurna in vigoare pana la 31.12.2010
26,25 + 15 % ( majorare lg 285/2010 )x 26,25 EUR = 30,18 diurna in vigoare din 01.01.2011
( in procent de 86.25 % din valoarea cuantumului diurnei prevazut in HG 518/1995).
Diurna maxima = 30,18 X 2,5 = 75,47 Eur / Zi " iar eu fac dovada ca pimesc jumatate din aceasta suma , imi pot recupera in instanta s au prin alte mijloace suma reala care imi revine de fapt ? si cum as putea sa procedez ?
poate cineva in masura sa mi dea un sfat
cu stima

Cel mai recent răspuns: gobriel , utilizator 20:30, 9 Februarie 2012
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actionarea in judecata a angajatorului - actiunea o veti depune la Tribunalul in rza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judicare.

Sesizarea la ITM se face fie prin depunerea acesteia la registratura institutiei, fie online , fie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ... competenta apartine ITM-ului in a carui raza teritoriala isi are sediul social angajatorul.
deacord , sesizez ITM ul dar eu pot recupera diferenta pana la suma de 75,47 eur / zi ? multumesc ptr sfat
Da, se poate recupera ... fie dupa controlul efectuat de catre ITM , fie prin castigarea actiunii in instanta.
va multumesc penru sfaturi , o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna euramonel euramonel Buna ziua, Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)
Diurna nivel maxim deductibil mihaelarad mihaelarad Care este nivelul maxim deducitbil al diurnei in valuta in anul 2012 pebtru Germania? (vezi toată discuția)