avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen barou

aș dori să aflu totul despre examenul din toamna aceasta (tematică, condiții, subiecte, manuale, grile etc )...Mă poate ajuta cineva? (E prima dată când intru pe un forum!!!):">
Cel mai recent răspuns: maryandry , utilizator 23:22, 11 Februarie 2012
Nu puteti avea si alt job pe parcursul stagiaturii, deoarece veti fi avocat stagiat si veti avea salariu, aceasta fiind profesia dvs.



Art. 15
Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu:
a) activitatea salarizata in cadrul altor profesii decat cea de avocat;
b) ocupatiile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de avocat sau bunele moravuri;
c) exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert.
(+art. 27-32 din Statut)
Art. 16
Exercitarea profesiei de avocat este compatibila cu:
a) calitatea de deputat sau senator, consilier in consiliile locale sau judetene;
b) activitati si functii didactice in invatamantul juridic superior;
c) activitatea literara si publicistica;
d) calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier in proprietate intelectuala, consilier in proprietate industriala, traducator autorizat, administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara, in conditiile legii.

olimpia_ilie a scris:

maryandry a scris:

Buna
De unde va procurati cartile? Se gasesc in librarii sau pe comanda? Cam cat costa toate ?:-/ ma refer la cele pentru admiterea in barou.
Pe perioada celor doi ani de stagiatura pot avea o slujba? Sau avem un venit din aceasta profesie deja :(?
Multumesc mult !


In timpul facultatii nu v-ati cumparat cartile sau macar o parte din acestea? Presupun ca totusi ati invatat. Cam niciuna nu costa sub 100lei. Nu puteti avea si alt job pe parcursul stagiaturii, deoarece veti fi avocat stagiat si veti avea salariu, aceasta fiind profesia dvs.


Sigur ca am cartile de pe care am invatat :yes:.... cei ce se pregatesc de examen am observat ca prefera alti autori . Legile sunt aceleasi , dar totusi ceva difera.........poate sunt mai "bune" . Multumesc pentru raspunsuri !:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat, judecator, notar, procuror, mediator sau jurist Ioana1029 Ioana1029 sunt studenta si inca nu sunt hotarata ce sa aleg. avocat, judecator ,notar, procuror ,sau mediator.de fapt cine imi poate explica exact care st pasii pentru ... (vezi toată discuția)
Profesare ca avocat stagiar Camy321 Camy321 Buna ziua! Am promovat examenul de admitere in profesia de avocat ca avocat stagiar dar in prezent desfășor o activitate salariata. Nu am depus juramantul de ... (vezi toată discuția)
Admitere 2012 Ioanah22 Ioanah22 Buna ziua tuturor... Sunt noua pe acest forum, si am si eu câteva întrebări: as dori sa știu cand va avea loc examenul din 2012 pt intrarea in ... (vezi toată discuția)