avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat cu jumatate de norma

1 salariat cu jumatate de norma ,are functia de baza f1 are drept la deducerea de baza 125 ron ?.
2 salariat cu un sfert de norma ,avind functia de baza f1 are drept la deducerea de baza 63 ron ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 7 Februarie 2012
Deducerea personala la functia de baza pentru venituri brute de pana in 1000 lei si fara persoane in intretinere este de 250 lei indiferent de norma de lucru.
corneliamagda a scris:

Deducerea personala la functia de baza pentru venituri brute de pana in 1000 lei si fara persoane in intretinere este de 250 lei indiferent de norma de lucru.


Pai daca salariul nu e atat de mare incat sa-i acord 250 ? Ma refer la functie de baza 2 ore/zi...
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
leuca_luminita, utilizator
Nu conteaza valoarea minima a venitului brut.
In cazul in care deducerea personala este mai mare, nu veti avea baza pentru impozitul pe venitul din salarii, acesta fiind zero.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
Codul fiscal prevede :
ART. 56 (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

(2) Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 250 lei;

......

Asadar, deducerea personala se acorda in functie de valoarea venitului brut realizat si nu in functie de durata timpului de munca prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu si acordare deducere rak0770 rak0770 Un salariat are salariul de incadrare de 8000 lei. In luna Septembrie lucreaza doar cateva zile si are un brut de 1524 lei. I se acorda deducere? (vezi toată discuția)
Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)
Reducere impozit victor paulian victor paulian Buna seara va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema... am in intretinere pe baietelul meu de 2 ani iar acum as dori sa mai iau in intretinere si pe sotia ... (vezi toată discuția)