avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... O informatie legata de scoala generala: copilul poate ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

O informatie legata de scoala generala: copilul poate invata la domiciliu?

Am o fetita de 6 ani , si anul acesta ar trebuii sa inceapa scoala , si ma gandesc daca exista posibilitatea de a o invata personal , acasa . Insa , sa ii pot obtine si diploma , cand in mod normal ar termina clasa a 4 , sau a 8a . Stiti cumva daca este posibil ? Si , daca exista invatamant la frecventa redusa pentru copii . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:28, 8 Februarie 2012
Nu exista aceasta posibilitate. Chiar daca Dvs. aveti pregatirea si cunostintele necesare. Tematica pentru toate materiile din invatamant este modificata frecvent. Dvs. va puteti ajuta fetita acasa, verificand temele pe care le face si cunostintele pe care le acumuleaza. Invatamantul obligatoriu in Romania este de 10 ani.

Sau puteti opta pentru o forma de invatamant particulara. Este o solutie, insa mai costisitoare.
Va multumesc frumos pentru atentia acordata . :) . Imi mai puteti spune va rog , scoala particulara , cu ce m`ar ajuta , avand in vedere ceea ce ma intereseaza pe mine ?! Va multumesc inca o data .
Adresati-va Inspectoratului scolar, pentru ca exista posibilitatea de a fi inscrisa intr-un program special, cu invatare la domiciliu, insa cu personal specializat. Dv. puteti numai in cazul in care aveti calificare de profesor pentru invatamant primar. Pentru gimnaziu nu este posibil inca.
Veti primi toate informatiile de la inspectorul pentru invatamant primar si de la inspectorul pentru invatamant special.
Este nevoie sa fie evaluata starea de sanatate a copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
elena138, utilizator
Legea 1/2011

Art. 25. - (1) Formele de organizare a învăţământului preuniversitar sunt: învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă.
(2) Învăţământul obligatoriu este învăţământ cu frecvenţă. În mod excepţional, pentru persoanele care au depăşit cu mai mult de 3 ani vârsta clasei, învăţământul obligatoriu se poate organiza şi în forma de învăţământ cu frecvenţă redusă, în conformitate cu prevederile unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
(3) Pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, se poate organiza învăţământ la domiciliu sau pe lângă unităţile de asistenţă medicală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas pentru copii care-si continua studiile pana la 26 ani celinagradinaru celinagradinaru buna seara,este posibil sa restitui banii din pensia de urmas pe care i-am primit in timp ce am urmat o forma de invatamant particulara?momentam am 25 ... (vezi toată discuția)
Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de discriminare? ciolpi ciolpi Sunt tatal unei fetite de 7 ani ce invata intr-o scoala din capitala. In clasa cu fiica mea a fost repartizat un copil cu probleme de ordin pihiatric, cred. ... (vezi toată discuția)