Am societate de constructii.
Pentru materialele intrate, contabilul imi face doar bonuri de consum.
Eu nu mai intocmesc alte documente decit factura pe lucrarea executata sa mi iau banii.
Este corect?
Trebuie intocmite si devize sau situatii de lucrari?
Multumesc!
Conform art. 21 alin. 4 - urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile, lit. m) Cod fiscal: cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităţilor desfăşurate şi pentru care nu sunt încheiate contracte.
Conform normelor metodologice la acest articol "Pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii trebuie să se îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: - serviciile trebuie să fie efectiv prestate, să fie executate în baza unui contract încheiat între părţi sau în baza oricărei forme contractuale prevăzute de lege; justificarea prestării efective a serviciilor se efectuează prin: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, de piaţă sau orice alte materiale corespunzătoare".
Dvs. prestati un serviciu, respectiv construiti ceva, amenajati interioare etc., in concluzie trebuie sa aveti aceste documente, altfel cheltuielile dvs. nu vor fi deductibile.