avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Documente justificative pentru societate prestatoare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Documente justificative pentru societate prestatoare de servicii

Am societate de constructii.
Pentru materialele intrate, contabilul imi face doar bonuri de consum.
Eu nu mai intocmesc alte documente decit factura pe lucrarea executata sa mi iau banii.
Este corect?
Trebuie intocmite si devize sau situatii de lucrari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 1yly , utilizator 12:25, 8 Februarie 2012
Conform art. 21 alin. 4 - urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile, lit. m) Cod fiscal: cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităţilor desfăşurate şi pentru care nu sunt încheiate contracte.
Conform normelor metodologice la acest articol "Pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii trebuie să se îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: - serviciile trebuie să fie efectiv prestate, să fie executate în baza unui contract încheiat între părţi sau în baza oricărei forme contractuale prevăzute de lege; justificarea prestării efective a serviciilor se efectuează prin: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, de piaţă sau orice alte materiale corespunzătoare".
Dvs. prestati un serviciu, respectiv construiti ceva, amenajati interioare etc., in concluzie trebuie sa aveti aceste documente, altfel cheltuielile dvs. nu vor fi deductibile.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Pot fi acuzat de evaziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa factura prest.serv.juridice contawest contawest Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Se emite o factura de ororariu consultanta juridica in baza unui contract in care este ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligativitate contract?? Tonyde Tonyde Buna seara. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea unui contract intre pfa si pfa pentru consultanta. Un prieten are PFA si face factura si ... (vezi toată discuția)
Valoarea de achizitie mijloace fixe Ilie Stanica Ilie Stanica As dori sa imi spuneti care este parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea problema:- - o societatea comerciala contracteaza servicii de consultanta ... (vezi toată discuția)