avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea pasaportului romanesc prin casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea pasaportului romanesc prin casatorie

eu sint casatorita cu cetatean roman de 5 ani avem 2 copii nascuti in Romania dar nu am stat tot acest timp numai in Rom am mai fost plecati in afara, acum sint in Moldova si as vrea sa stiu as putea sa-mi fac pasaport, cetatenie romana aici la Chisinau, daca da cit ma costa si de unde ar trebui sa incep?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:10, 17 Februarie 2012
cred ca primul pas ar fi obtinerea cetateniei romane la cerere.cinci ani de la casatorie veti asa ca acesta ar fi primul pas
Trebuie sa aveti minim 5 ani (8 luni la an) pe teritoriul României pentru a putea depune cerere de dobandire a cetateniei.

Totusi, puteti depune cererea de redobandire a cetateniei, in calitate de descendenti al unui etnic român din Basarabia. Asta daca ati avut bunici sau strabunici cetateni romani pana in 1941
dar in 2006 am intrat pe teritoriul Rom cite 3saptamini pe an plecam in vacanta si tocmai in 2010 luna 3 am iesit si nu am mai intrat, dar faptul ca sintem casatoriti nu ma ajuta la nimic copiii sunt cet rom de ce eu nu as avea dreptul?
Pentru ca cetatenia romana nu o dobandesti prin casatorie ci doar prin nastere, adoptie si ...la cerere.
cum as putea obtine pensie alimentara pentru copii sintem despartiti de 8 luni dar nu sintem inca divortati el se afla in Rom dar eu in Rep, Moldova?

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane prin casatorie kpas2005 kpas2005 in cazul cetatenilor moldoveni ,casatoriti cu cetateni romani ,care isi pastreaza domiciliul in republica molvova, cat timp dureaza obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)
Alocatia copiilor - cum intru in posesia ei daca nu stau tot timpul acasa? lovinveronica lovinveronica buna ziua as avea nevoie de ajutorul dvs. copiii mei fiind cet.rom. primesc o alocatie lunara in Romania dar eu cu copiii ne aflam in Rep.Moldova cum as putea ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean moldovean si dobandirea cetateniei luci_rucar luci_rucar vreau sa ma casatoresc cu prietena mea din rep moldova. avem un copil impreuna care are certificat de nastere romanesc(pe numele meu).ea a mai fost casatorita ... (vezi toată discuția)