avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia copiilor - cum intru in posesia ei daca nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia copiilor - cum intru in posesia ei daca nu stau tot timpul acasa?

buna ziua as avea nevoie de ajutorul dvs. copiii mei fiind cet.rom. primesc o alocatie lunara in Romania dar eu cu copiii ne aflam in Rep.Moldova cum as putea sa retrag acesti bani lunar in R.Mold? mar ajuta fiind mama singura cu 2 copii minori fara nici un ajutor din partea tatalui lor care este cet. Rom.
Cum adica primesc alocatia in Rom, dac ei nu locuiesc in tara ? Inseamna ca nu intra in posesia banilor ( Nu primesc) O solutie ar fi aceea de a comunica institutiei respective domiciliul efectiv si implicit solicitarea ca sumele respective sa fie trimise la acest domiciliu.
Nu puteti primi alocatiile in RM pentru simpul fapt ca legea acorda aceasta alocatie doar copiilor cu domiciliul permanent in România. Trebuie sa aveti domiciliul in România.

Puteti merge la Agentia de Plati si Prestatii Sociale din judetul unde aveti domiciliul in Ro si depuneti o cerere pentru a primi banii pe card. Asta insemnand sa aveti un cont bancar cu card in RO.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Ares-3, moderator
mi sa dat card de la inceput dar nu sint sigura ca pot sal folosesc in bancomatele din Moldova, copiii si eu sintem cu dom. in Romania dar de 8 luni mam despartit de tatal lor si stam la parintii mei in rep.Mold.
Daca aveti cardul mergeti la un atm si ridicati banii. VictoriaBank si BCR aveau cele mai mici comisioane de extragere cand lucram eu la Chisinau.
va multumesc mult o sa incerc

Alte discuții în legătură

Obtinerea pasaportului romanesc prin casatorie lovinveronica lovinveronica eu sint casatorita cu cetatean roman de 5 ani avem 2 copii nascuti in Romania dar nu am stat tot acest timp numai in Rom am mai fost plecati in afara, acum ... (vezi toată discuția)
O mare problemă- comision retragere ivascu09 ivascu09 Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în ... (vezi toată discuția)
Acte pasaport romanesc minor TUTUNARUN TUTUNARUN Salut,am o intrebare:spuneti-mi va rog ce acte trebue sa prezint pentru a face pasaport rominesc la copil sint divortata si domiciliul in Rep.Moldova dar am ... (vezi toată discuția)