buna ziua as avea nevoie de ajutorul dvs. copiii mei fiind cet.rom. primesc o alocatie lunara in Romania dar eu cu copiii ne aflam in Rep.Moldova cum as putea sa retrag acesti bani lunar in R.Mold? mar ajuta fiind mama singura cu 2 copii minori fara nici un ajutor din partea tatalui lor care este cet. Rom.
Cum adica primesc alocatia in Rom, dac ei nu locuiesc in tara ? Inseamna ca nu intra in posesia banilor ( Nu primesc) O solutie ar fi aceea de a comunica institutiei respective domiciliul efectiv si implicit solicitarea ca sumele respective sa fie trimise la acest domiciliu.
Nu puteti primi alocatiile in RM pentru simpul fapt ca legea acorda aceasta alocatie doar copiilor cu domiciliul permanent in România. Trebuie sa aveti domiciliul in România.
Puteti merge la Agentia de Plati si Prestatii Sociale din judetul unde aveti domiciliul in Ro si depuneti o cerere pentru a primi banii pe card. Asta insemnand sa aveti un cont bancar cu card in RO.
mi sa dat card de la inceput dar nu sint sigura ca pot sal folosesc in bancomatele din Moldova, copiii si eu sintem cu dom. in Romania dar de 8 luni mam despartit de tatal lor si stam la parintii mei in rep.Mold.