avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii cu un minor

am si eu nevoie de ajutor specializat intr-o problema.am o cunostinta care are o relatie cu o fata care abia peste 2 luni face 18 ani.el are 30ani.parintii ei nu sunt de acord cu aceasta relatie si vrea sa il dea in judecata.ce se poate intampla atata timp cat fata vrea sa continue relatia si nu vrea sa se desparta de el?eu le-am sugerat sa se desparta timp de 2 luni pana implineste 18 ani dar ea zice ca il iubeste si nu vrea....ca nu o intereseaza ce vor parintii ei.insa mi-e teama ca el ar putea avea probleme....ma puteti ajuta????
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:47, 8 Februarie 2012
Ati retinut solutia corecta.Oare nu poate astepta inca doua luni?Va rog sa aveti in vedere cazul profesorului de la liceul Jean Monnet din Bucuresti.Sunt identice,doar daca in speta data se poate demonstra ca minora a intretinut relatii sexuale cu prietenul sau major.In acest caz acesta va raspunde penal.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
da...exact de ce mi-era frica...dar am citit pe net ca daca minora a depasit varsta de 15 ani si e cu consimtamintul ei...e altceva..
nu stiu ,vad ca orice articol din lege e cu dus intors

oricum ,multumesc ca mi-ati raspuns.o seara buna
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Va raspund la indoiala dvs,si supun atentiei dvs.art.198 cod penal alin.2 teza finala''....ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei...''':




ART. 198 c.p.
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1 - 4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

sau:

ART. 199
Seducţia
Fapta aceluia care, prin promisiuni de căsătorie, determină o persoană de sex feminin mai mică de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)