avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copii

Buna seara,
Daca sotul a plecat in strainatate si vrea sa ia alocatie pentru copil de acolo ce trebuie sa fac pentru a o sista din tara?
De unde voi lua mai apoi adeverinta ca nu primesc in tara alocatia pentru a o duce acolo?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 9 Februarie 2012
Potrivit Regulamentului European nr. 1408-1971, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“.

De exemplu, dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi ia alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.

In acest sens, sotul dvs va trebui sa depuna Formular E 411 in tara unde lucreaza ..

Formularele E411 si E401 - Ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copi

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)
Alocatia pt copii rozetere rozetere am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o ... (vezi toată discuția)