Am urmatoarea situatie: de cand a inceput vremea asta foarte urata, tatal meu s-a mutat la mine casa lui ramanand nelocuita. Azi ne-a sunat un vecin sa ni se spuna ca ni s-a furat o mare parte din gard (gard de lemn).
Intrebarea mea este daca acest risc este acoperit de polita de asigurare pentru imobil; in polita scrie ca este acoperit si furtul dar nu se specifica exact ce anume. In schimb se mentioneaza ca nu sunt acoperite anexele imobilului. Citind conditiile din polita de asigurare nu am priceput mare lucru...
Unele polite acopera si acest risc, prin asigurarea anexelor gospodariei, dar cu siguranta, din ce spuneti nu aveti aceasta clauza, deci nu este asigurat riscul.
Pentru a putea fi despagubite, anexele trebuie specificate separat in polita(magazie,foisor,castel apa, rezervor GPL, antena satelit, IMPREJMUIRE, etc) Specificarea se face conform cererii de asigurare intocmita de asigurat.Verificati existenta gardului (imprejmuire) atat in polita , cat si macar in cerere, chiar numai sub forma unei bifari de raspuns la "alte dotari".
In orice caz... si daca ar avea asigurat ca si anexa gospodareasca acel gard... exista clauze de excludere deorece riscul de furt nu este asigurat in cazul in care locuinta nu este pazita sau nu dispune de sistem de alarma... majoritatea politelor prevad acest lucru.
Este valabil si la furtul din locuinta.... la tara lasi usile deschise.... si se presupune ca este o "invitatie"... nu va despagubi nimeni in astfel de circumstante daca nu exista urme de efractie.