avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnetele de munca raman in vigoare pana in 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnetele de munca raman in vigoare pana in 2010

Guvernul a adoptat, in sedinta din 04.11.2008, Ordonanta de urgenta de modificare a Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, care prelungeste cu doi ani termenul referitor la dovedirea vechimii in munca pe baza inscrierilor in carnetele de munca, respectiv data la care urmeaza sa se abroge Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca.
OUG adoptata marti prevede modificarea art. 296 si a alin.(3) art.298 din Codul Muncii. Astfel, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se va proba cu carnetul de munca. Dupa 1 ianuarie 2009, data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, vechimea in munca stabilita pana la 31 decembrie 2010 se va reconstitui, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca.

Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr.92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.

De asemenea, OUG prelungeste cu doi ani, respectiv pana la 30 iunie 2011 (termen anterior 30 iunie 2009), termenul pana la care angajatorii, respectiv inspectoratele teritoriale de munca, sunt obligati sa elibereze titularilor carnetele de munca.
( www.avocatnet.ro/content/art... )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 6 Noiembrie 2008
Asta inseamna clienti pentru avocati, pentru ca or sa fie o multime de litigii.
Bine ca ne-ati anuntat!
Bravo!
=D>
Ca de obicei in Romania, nu suntem niciodata pregatiti sa aplicam o lege si o mai amanam putin :D
Eu nu m-as bucura chiar asa de tare, de acest lucru ... :(
Eu nu ma bucur, ma amuza faptul ca sunt asa previzibili legiuitorii care amana si amana orice lege pe care o voteaza din buimaceala sau nu=D>
Ar fi fost de mirare sa se aplice ;)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator
@adelaida_07
Nu am refeream la dvs, ci la colegul avocat .... ;)

De altfel ,si procedura de de predare a carnetelor de munca pentru scanare au prelungit-o pana la 30 noiembrie 2009. :)

Alte discuții în legătură

Carnete de munca handaricimarin handaricimarin SE MAI FAC CARNETE DE MUNCA?CARE ESTE POZITIA MINISTERULUI MUNCII FATA DE ACEST SUBIECT?EU AM AFLAT DE LA ITM CA NU SE MAI TIPARESC,SI CA ORICUM,DE LA 1 ... (vezi toată discuția)
Se mai elibereaza carte de munca sau nu? florinsadova florinsadova O persoana student doreste sa se angajeze pe perioada vacantei de vara. Angajatorul i-a spus ca nu se mai elibereaza carti de munca.Este adevarat? (vezi toată discuția)
completare carti munca andrei-alexandru andrei-alexandru De la 01. 01 2009 nu se mai completeaza cartile de munca? Un coleg vrea sa faca un imprumut la banca si trebuie sa duca primele doua si ultimele doua file ... (vezi toată discuția)