avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat in sistemul public de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat in sistemul public de sanatate

buna ziua. as dori sa stiu daca eu fiind angajat si asigurat se considera conform legii ca sotia mea care este casnica poate beneficia de asigurarea mea in calitate de coasigurat. Mentionez ca sotia mea nu are nici un fel de venit. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:19, 9 Februarie 2012
Da,sotia dvs. poate capata statut de coasigurat al dvs.dar doar cu conditia ca dvs. sa si solicitati acest lucru angajatorului dvs, pe baza unei cereri.
Mai aveti nevoie de actul sau de identitate, certificat de căsătorie , adeverinta de la fisc ca sotia nu realizeaza venituri proprii, precum şi o declaraţie pe propria răspundere a dvs.prin care declarati că aveti în întreţinere sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de asigurare cass gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Recunosc ca imi este o oarecare jena pentru intrebarea care urmeaza s-o pun. De asemenea recunosc ca nu cunosc legislatia in domeniu. Dar imi aduc ... (vezi toată discuția)