avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotararea adunarii generale extraordinare.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotararea adunarii generale extraordinare.

SA 3 actionari,unde eu am 40% ceilalti doi 30-30% am primit o scrisoare recomandata la adresa de domiciliu in data de 03.08.2011prin care am fost convocat la o adunare generala extraordinara pe data de 18.08.2011.Nu am putut sa particip deoarece am fost plecat din tara,nu am fost anuntat nici intrun alt mod,iar de scrisoare am luat la cunostinta in data de 25.09.2011.La respectiva adunare sa hotarat de cei doi actionari majorarea capitalului social prin noi aporturi in numerar,iar pana in data de 18.09.2011 toate actiunile noi au fost subscrise de cei doi.Neregularitati?Este legal?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:03, 10 Februarie 2012
Conform art. 113 din legea nr. 31/1990 adunarea generală extraordinară se întruneşte ori de câte ori este necesar a se lua o hotărâre pentru: lit. f) majorarea capitalului social. Conform art. 115 din aceeasi lege, pentru validitatea deliberărilor adunării generale extraordinare este
necesară la prima convocare prezenţa acţionarilor deţinând cel puţin o pătrime din numărul total de drepturi de vot, iar la convocările următoare, prezenţa acţionarilor reprezentând cel puţin o cincime din numărul total de drepturi de vot. Decizia de modificare majorare a capitalului social se ia cu o majoritate de cel puţin două treimi din drepturile de vot deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi.
Astfel hotararea luata de cei doi actionari este legala?Nu sa respectat termenul pt convocare:03.08.2011 si pana in 18.08.2011 sunt 15 zile,poate duce la anularea hotararii?
Verificati si in actul constitutiv cum se fac convocarile adunarilor extraordinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%. gilra gilra Daca intr-o societate pe actiuni un actionar ajunge la 51%, detinatorii celorlalte 49% procente mai au vreo sansa sau se aplica principiul \"vae victis\" ? (vezi toată discuția)
Inactivitatea administratorul roman si numirea lichidator Alvaro Liniers Alvaro Liniers O firma cu 3 administratori care la randul sau sunt si asociati. Uno este obligator sa semneze -cel roman- si mai sunt doi care alternativ trebuie semnatura ... (vezi toată discuția)