avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina sh.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina sh.

am vandut o daci logan an fab. 2007.cumparatorul din capitala eu vanzatorul din provincie.am primit banii am dat masina in stare perfecta de functionare.in 80 de km.respectivul a sticat masina.a venit cu ea inapoi la mine in localitate.a duso la reprezentanta a reparat-o iar acum el vrea ca eu sai platesc reparatiile masini.mam oferit sa-i platesc juma din suma nu vrea .vrea sa ma dea in jud.acum eu sunt obligat sai platesc lui reparatiile la reprezentanta?mia adus-o inapoi in termen de 12 ore sunt obligat de lege sa o primesc inapoi stricata si sa-i dau si bani inapoi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 11 Februarie 2012
nu sunteti obligat in acest sens
cade in sarcina cumparatorului sa demonstreze ca a cumparat auto deja stricat de la dvs, chestiune care se poate stabili, cel mai probabil, in urma unei expertize.
ce piese s-au defectat?
Mesaj reeditat
@yoga

Data post: Joi, 9 Februarie 2012, 21:49
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Subiect masina sh.

pai sa stricat turbina masini .dar eu am cumparat masina am vrut sa o tin dar nu mai mia placut.acum am aflat de la respectivul ca masina afost lovita (stiiam ,iam spus atunci cand acumparato),dar respectivul a duso pe ttester si a zis ca are km mai multi (eu nu iam dat inapoi asa am cumparato de la altcineva)cand a venit sa o cumpere in urma unui anunt postat de mine pe internet,masina se afla in stare perfecta de functionare,a venit cu mecanic si a spus ca masina este buna ii place si o vrea sa o cumpere.acum eu nu aveam cum sa stiu ca masina se va strica.
ramane la aprecierea judecatorului in principiu
in contractul incheiat ati prevazul ceva cu privire la garantare impotriva viciilor ascunse?
Mesaj reeditat
@yoga

Data post: Sambata, 11 Februarie 2012, 12:39
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Subiect masina sh.

nu iam dat nici un fel de garantie la masina.si nici nu aveam cum sa stiu ca se va defecta la el..putea sa se strice si la mine orcand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism mitika255 mitika255 Buna ziua in data de 06.06.2012 am vandut un autoturism marca ford focus fab.2006 ,diesel cu contract de vanzare cumparare.In data de 21.06.2012 noul ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis de conducere 1n1m1oara 1n1m1oara pe data de 15 ian 2019 am luat o masina cu nr fals si nu am stiut , dar am primit clasare la dosar! intre timp un prieten mia cerut masina ca avea nevoie de ea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un service auto 1Anon1m 1Anon1m In mare mi sa stricat masina in Oradea eu fiind din Fagaras ..a necesitat schimbarea motorului ..dupa o luna a zis ca este gata masina ..am fost dupa ea si nu ... (vezi toată discuția)