avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vreau sa devin primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vreau sa devin primar

Vreau sa stiu ce anume trebuie sa am in vedere cand voi candida. Ce fel de discursi imi sunt interzise? Adica ce fel de mesaje nu am voie sa transmit oamenilor pentru a nu creea controverse?
Vreau sa devin primar in comuna in care am copilarit pentru a ajuta traiul oamenilor. Am trait cu ei si stiu cat de greu a fost si cat de greu este in continuare. Mai mult o fac pentru a le oferi sprijin financiar pentru un trai decent.
In primul rand, in calitate de primar nu puteti acorda „sprijin financiar” de nici un fel. Banii sunt limitati, de multe ori nu ajung nici pentru plata salariilor angajatilor din Primarie, ca sa nu mai vorbim de ajutore sociale sau indemnizatii, care se acorda conform legii si in limitele legii.

Pentru a putea candida la functia de primar al unei comune ca independent trebuie sa strangeti o lista cu sustinatori din comuna.
Articolul 44
(1) Candidaţii independenţi pentru funcţia de consilier trebuie să fie susţinuţi de minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente din circumscripţia respectivă, dar nu mai puţin de 50 în cazul comunelor, 100 în cazul localităţilor urbane de rangul II şi III şi de l .000 în cazul judeţelor, municipiului Bucureşti, sectoarelor municipiului Bucureşti şi localităţilor urbane de rangul I.

(2) Pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 2% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 200 în cazul comunelor, 300 în cazul oraşelor, 1.000 în cazul municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti şi 5.000 în cazul municipiului Bucureşti.


De asemenea trebuie sa intelegeti ca dvs. nu veti „guverna” acea comuna de unul singur. Puterea reala este detinuta de Consiliul Local, cel format din reprezentantii partidelor politice. Consiliu voteaza bugetul si cum orice idee trebuie finantata, sunteti la mana Consiliului Local.

Aveti de asemenea posibilitatea de a candida din partea unui partid politic important. Totusi, nu uitati ca trebuie sa aveti domiciliul in comuna pentru a candida
Va multumesc pentru raspuns. Dupa cum am zis nu fac asta pentru bani, ci pentru sateni (care probabil viseaza sa devina aviatori) si voi fi mereu dispus sa ofer din buzunarul meu pentru ei, pentru ca ii cunosc. Motivul pentru care vreau sa devin primar e pentru a pune in aplicare unele proiecte in cadrul Comunei fara a intampina probleme.
Va urez succes in alegeri. Nu uitati ca trebuie sa strangeti semnaturile, sa va faceti programul politic si sa strangeti voturi. Apoi va trebui sa strangeti fonduri pentru proiect, în cazul acesta exista fonduri europene

Nu aveti voie sa aveti mesaje xenofobe, discriminatorii sau care ataca demnitatea altor persoane.
Din ce lege face parte acest articol? Imi puteti spune daca mai sunt alte legi care fac referire la candidatii independenti pentru primarie?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
george_m1984, utilizator

Alte discuții în legătură

Alegerile locale 2012 - candidat independent la functia de primar Gheorghe Giura Gheorghe Giura Poate candida ca independent la functia de primar o persoana care nu are domicililul in localitate de cel putin 3 luni de zile? O persoana aflata pe lista de ... (vezi toată discuția)
Sustinere candididati de catre functionarii publici martin77 martin77 In aceasta perioada se strang semnaturi pentru a putea candida la primarie/consilii locale sau judetene.Functionarii publici pot semna respectivele liste? (vezi toată discuția)
Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)