avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... membri comitetului executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

membri comitetului executiv

Am o discutie inaintea A.G. Un administrator care este proprietar in bloc , este membru al asociatiei, poate fi ales in comitetul executiv ca membru in calitate de proprietar (comitetul are 5 membri) ?. De ce nu , ce lege interzice si ce art. ? Se stie ca cea ce nu este interzis , poate fi aplicat. Nu doresc explicatii morale sau de alta natura . va multumesc .
Nu e vorba de explicatii morale ci de incompatibilitate.

1. CEx are rol de conducere, administratorul rol de executie
2. CEx este ales si mandatat, administratorul este angajat

Doar doua motive de incompatibilitate, daca studiati cu atentie L230 si HG 1588 descoperim mai multe, chia daca nu este scris explicit interdictia.
Sigur nu e gluma ? Nici macar nu aveti nevoie de vreo lege, asta nu inseamna ca daca nu e specificat in mod expres in L 230 , e legal.
Si eu ma gandeam ca pot fi si admin si cenzor .... dar parca nu merge.
:offtopic: eu v-as fi propus presedinte-admin-cenzor si drept de veto
Constientizati aspectul ca administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta a executa deciziile AG,ale presedintelui si comitetului executiv
Comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari in temeiul art 30 din L nr 230/2007 duce la indeplinirea hotararile AG,emite daca este cazul decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinirea a AG si pentru respectarea prevederilor legale.
In raport de aceste competente ,este evident ca exista stare de incompatibilitate ca o singura persoana sa detina concomitent atat responsabilitatea de decizie cat si de executie
Eu am solicitat numai art de lege , pareri si mistouri sunt pline forumurile, rolul acestui forum nu este acesta . Am intrebat si la primarie si nu au reusit sa raspunda. Dacat un moderator ca arockz .... mai bine ...s-ar lasa de aceasta calitate sau ar fi eliminat . Eu nu am spus ca discutia sa purtat ca ar dori sa fi pres.-cenzor -adm ci pur teoretica nu morala.

Alte discuții în legătură

Presedintele de asociatie ludwuk20 ludwuk20 1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma . ... (vezi toată discuția)
Membrii ce zice zice 2 intrebari: - membrii comitetului executiv trebuie sa fie proprietari, sau se accepta chiriasi sau persoane \"imputernicite\" de catre un proprietar? - ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari eliasav eliasav Topicul \"penalitatile se sterg integral\" http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_200464/Penalitatile-se-sterg-integral.html contine ... (vezi toată discuția)