1. Pentru a avea dreptul de a alege si a fi ales, proprietarul trebuie sa fie membru al as. proprietari - adica sa depuna la sediul as. in copie, actele de proprietate, sa fi semnat acordul de asociere si tabelul anexa la acordul de asociere, sa aiba capacitate deplina de exercitiu; nu pot ocupa functii in com. ex. si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv;
2. Un membru al as. prop.( pers. fizica sau juridica) care din diferite motive nu poate participa la lucrarile A.G. a proprietarilor, poate mandata - sa-i reprezinte interesele, un alt membru al al acelei as. prop.
referitor la #1 inteleg ca membrii CEX trebuie sa fie neaparat proprietari, deci nu se accepta chiriasi sau mandatati.
la #2 persoana mandatata de catre un proprietar pers.juridica trebuie sa fie neaparat alt proprietar, corect?
rezulta deci , daca componenta AGA este exclusiv din proprietari (direct sau reprezentind pe alt proprietar prin mandat), membrii CEX propusi la validare sint automat propusi dintre proprietari (altcineva nefiind prezent in sala teoretic).
intrebare cheie este: membrii CEX propusi trebuie sa fie neaparat dintre cei prezenti (implicit 100% proprietari), sau poate fi un reprezentant (neprezent in sala in acel moment, nefiind proprietar) al unui proprietar pers.juridica?
Trebuie sa intelegeti ca cel ce reprezinta nu are decat posibilitatea de a vota in locul proprietarului, nu sa fie ales in comitetul executiv sau in comisia de cenzori.
Reprezentarea este o stare temporara in acest caz, iar calitatea de membru al comitetului este o stare permanenta, plus ca e musai sa fie proprietar in acel imobil si membru al asociatiei.
Membru in comitet nu poate fi decat proprietarul firmei respective, daca apartamentul in care se desfasoara activitatea este al lui si numai cu aceasta conditie.
Mai simplu spus, membrii comitetului executiv nu pot fi decat proprietarii apartamentelor membrii ai asociatiei, nu mandatarii lor.
am recitit cele scrise de elga si mai am o nelamurire:
"Membru in comitet nu poate fi decat proprietarul firmei respective, daca apartamentul in care se desfasoara activitatea este al lui si numai cu aceasta conditie"
asta inseamna ca firma trebuie sa aiba sediul social pe unul dintre apartamentele in cauza?
daca proprietarul celor 20-30 apartamente nu locuieste efectiv in complex si nici nu are vreun sediu inregistrat pe vreunul din ele, poate fi ales in CEX?
este f. important, avem AGA diseara si vreau sa aflu toate detaliile. inca odata, nu gasesc in lege vreun citat legat de cele spuse mai sus.