Am primit decizia de pensionare in care sunt specificate mai multe detalii:
1. varsta la data pensionarii -55 ani si 6 luni;
2. numarul lunilor de anticipare - 6 luni;
3. stagiul total de cotizare realizat - 38 ani 10 luni 14 zile;
4. numar total puncte realizate - 48,93739;
5. punctaj mediu anual - 1,60450;
6. valoarea pensiei - 1176 ron .
La dosarul pe care l-am depus la casa de pensii am depus toate necesare calcularii pensiei, incluzand si:
1. Adeverinta de sporuri:spor de munca grea(10ani , procent intre 10% si 20%);
2. Adeverinta de spor pentru munca prestata in timpul noptiidin 1981 pana in 2000, spor de 15% si 25%;
3. Adeverinta din care reiese ca am lucrat 19 ani in grupa a 2 a si 1 an si 6 luni in grupa 1 de munca.
Dupa ce am primit decizia de pensionare si am vazut valoarea pensiei stabilita de casa de pensii, am intrat pe [EDITAT - RECLAMA] si mi-am calculat pensia si eu, introducand datele personale. In datele introduse se numara si sporurile avute si trecute in cartea de munca. Prin calculul facut prin introducerea datelor mi-au iesit niste valori mai mari, dar nesemnificativ ( adica punctaj pensie -50 puncte ,punctaj mediu anual-1.66, valoare pensie 1220 ron) . Diferenta dintre calculul casei de pensii si calculul meu pe calculator nu este mare si parca nu m-as impiedica de aceasta diferenta, pentru a spune ca e necesar sa contest decizia. Dar in programul de pe calculator eu nu am introdus nici o data cu privire la grupele de munca in care am lucrat si nici la sporurile de noapte cu caracter permanent, pentru care am depus adeverinte corecte , conform legii.
Oare casa de pensii nu mi-a adaugat nici un punctaj pentru cei 21 ani de grupa si nu nici pentru munca pe timpul noptii? Adeverintele depuse sunt perfect corecte, altfel mi s-ar fi spus atunci , la depunerea dosarului. Sfatuiti-ma, va rog, ce pot face.
Cu mult respect , va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
mariatomas , utilizator
10:32, 11 Februarie 2012