avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... noile reguli de arbitraj ale curtii de arbitraj din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

noile reguli de arbitraj ale curtii de arbitraj din romania

buna ziua! am vazut ca zilele trecute s-au modificat regulile de arbitraj ale curtii de arbitraj din romania. cu toate acestea, am vazut ca modificarea anterioara a regulilor din 4 martie 2011 apare ca fiind inca in vigoare..pana la urma, ce reguli sunt aplicabile acum? se aplica si cele din martie 2011 sau care este regimul lor?

PS: regulile din martie 2011 au fost adoptate printr-o decizie, iar cele de zilele trecute printr-o rezolutie - nu stiu daca asta are vreo relevanta..
multumesc si astept un raspuns daca se poate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
monik, utilizator
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 13:21, 13 Februarie 2012
Intr-adevar, In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 97 din data de 7 februarie 2012 a fost publicata Rezolutia Biroului de conducere al Camerei Nationale nr. 17/2012 pentru aprobarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International.

Aceste noi reguli de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International reglementeaza, in detaliu, atat organizarea arbitrajului institutionalizat, cat si a celui ad-hoc.

Reguli intra în vigoare la data aprobarii lor.
multumesc mult, insa ce se intampla cu cele din 4 martie 2011? mie imi apar ca fiind in vigoare pe un program legislativ, dar nu stiu daca e asa..multumesc mult!!!!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
monik, utilizator
In marie 2011 s-a aprobat doar modificarea si completarea Regulilor de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 197 din 29 martie 2010 ...

Insa , de la data intrării în vigoare a noilor reguli publicate in 2012 orice alte dispoziţii contrare se abrogă...
am inteles..dar in regulile din martie 2011 erau prevederi suplimentare legate de cazurile in care se poate introduce cerere in anulare a incheierilor tribunalului arbitral, chestiuni legate de exceptiile de neconstitutionalitate etc care acum in noile reglementari nu mai apar..asta inseamna ca nu se mai aplica sau se vor completa cele doua norme?
Sunt prevazute in noile Reguli si aspecte legate de exceptia de neconstitutionalitate ...
Art. 62. -
(1) Exceptia de neconstitutionalitate privind legile si ordonantele poate fi invocata de catre oricare dintre parti sau, din oficiu, de catre tribunalul arbitral, in conditiile legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale.
(2) Sesizarea Curtii Constitutionale se dispune de tribunalul arbitral, printr-o incheiere care va cuprinde punctele de vedere ale partilor, opinia tribunalului arbitral asupra exceptiei si va fi insotita de dovezile depuse de parti.
(3) Daca exceptia a fost invocata din oficiu, incheierea trebuie motivata, cuprinzand si sustinerile partilor, precum si dovezile necesare.
(4) Daca exceptia este inadmisibila, tribunalul arbitral o va respinge printr-o incheiere motivata, fara a mai sesiza Curtea Constitutionala.
(5) Incheierea de sesizare, impreuna cu anexele, se transmite Curtii Constitutionale cu o adresa de inaintare sub semnatura presedintelui Curtii de Arbitraj.
...

Alte discuții în legătură

Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Solutionare litigii: tribunal sau curtea de arbitraj a reg. comertului brebone brebone Buna ziua, Comunitatea dvs. online cred ca este singura in masura sa ma lamureasca asupra unei zvonistici pe care o intalnesc de ceva vreme cu privire la ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionala sofia1975 sofia1975 Nu stiu dacaaici e corect sa deschis acest topic...dar cine stie va rog sa-mi spuna! un proces prin care se cer drepturi salariale s-a suspendat pt ca s-a ... (vezi toată discuția)