avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice - solutia instantei

Buna ziua!As dori sa inteleg si eu din articolele urmatoare ce se intampla cu permisul de conducere(anulat,suspendat,drept de reexaminare,la cat timp)?Solutie: În temeiul art. 87 al. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., cu aplic. art. 320/1 al. 7 C.proc.pen., 74 al. 1 lit. a şi 76 al. 1 lit. e C.pen., condamnă inculpatul [Editat] la o pedeapsă de 3 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.pen. interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. În temeiul art. 81 şi 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii, pe un termen de încercare de 2 ani şi 3 luni. În temeiul art. 71 al. 5 C.pen. suspendă condiţionat şi executarea pedepsei accesorii, pe acelaşi termen de încercare. În temeiul art. 359 al. 1 C.proc.pen. atrage inculpatului atenţia asupra dispoz. art. 83 C.pen. În temeiul art. 191 al. 1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică .
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:00, 11 Februarie 2012
Daca hotararea dvs. de condamnare va ramane definitiva, permisul dvs. se va anula.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform art 116 al. 1lit.b) din Oug.195/2002-privind circulatia pe drumurile publice.
are vreo sansa sa obtina permisul fara exminare?la 3 luni cu suspendare e vreo cale de atac sa nu i se anuleze permisul
Din pacate nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis tudoradi73 tudoradi73 in 2011 am lovit un taxi baut fiind.alcoolemie 0,67 la fiola.am ajuns la judecata,condamnarea fiind urmatoarea:Solutia pe scurt: În temeiul art. 87 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - cand ma pot prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis? alex877 alex877 buna ziua!va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema.am primit urmatoarea condamnare;Solutie: În baza art. 86 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 cu aplic. art. 3201 ... (vezi toată discuția)