in ce baza se poate face extinderea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile? mentionez ca sindicatul din care fac parte a introdus o actiune pentru obtinerea tichetelor de masa ,actiune care a fost respinsa in recurs. ulterior am introdus o alta actiune in numele altor membri de sindicat care nu au fost parte in prima actiune si am castigat in recurs.cum trebuie sa procedez pentru a obtine tichetele de masa si pentru ceilalti membri de sindicat care au fost parte in prima actiune?
Hotararea judecatoreasca este opozabila numai acelor persoane care au fost parte in proces ... nu se poate extinde efectele acesteia si la alte persoane.
dar nu este normal k in aceleasi conditii si cu aceeasi motivare unii membri sa beneficieze de aceasta hotarare iar ceilalti nu ,mai ales ca cei din prima hotarare reprezinta majoritatea. care ar fi procedura legala pt a obtine aceste drepturi pt toti membrii?
Anormal nu poate fi atata timp cat exista o hotarare judecatoreasca .. nu este vina nici a celor care au obtinut-o si nici a celor care nu au obtinut-o ... problema cade in sarcina celor care au judecat .. nefiind pracica unitara a nivel national , intotdeauna vor exista solutii contrare in cazul rezolvarii unor litigii asemanatoare.
Cadrul legal este cam greu de precizat , intrucat daca s-ar promova o noua actiune ar interveni autoritatea de lucru judecat , iar cererea va fi respinsa.
O solutie ar fi incheierea unui ccm la nivel de angajator ...
Buna ziua! In anul 2009 s-au facut liste cu angajatii, pentru obtinerea unor drepturi salariale compensatorii. Cei aflati pe primele liste au castigat, ceilalti nu, actiunea lor fiind la un alt complet de judecata (precizez ca au fost actiuni diferite in instanta, dar cu acelasi continut). Prin urmare s-a hotarat de catre sindicat ca pana nu castiga si ceilalti sa nu ne dea la nimeni, fapt ce a fost aplicat si a ramas in vigoare si pana in ziua de azi!