avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibil asa ceva?

Buna ziua,
Astazi s-a pronuntat solutia cu privire la recuperarea drepturilor banesti ,a 3 colegi
Eu am castigat un prim proces irevocabil pe aceiasi speta ca si colegii mei, la 2 colegi li s-a admis cererea (acestia sunt la alt complet de judecata) iar unui alt coleg care este la alt complet de judecata i s-a respins cererea ca nefondata
Eu mai am un termen de judecata si sunt la acelasi complet de judecata cu cei 2 colegi Este posibil asa ceva? Grefiera ne -a comunicat ca as judiciari au avut opinie separata . Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in acest caz
Cu multe multumiri
Cel mai recent răspuns: niculinapopa , utilizator 20:44, 16 Ianuarie 2014
Da, este posibil asa ceva. Ca un litigiu asemanator sa primeasca solutii diferite de la instante diferite sau de la aceeasi instanta.
Practica judiciara nu constituie izvor de drept si, prin urmare, instantele pot sau nu sa tina cont de aceasta.
La recurs ar putea avea castig de cauza?
Daca cererea s-a admis in parte la cei 2 colegi (adica nu au recuperat si tichetele de masa), in cazul in care societatea face recurs,ei pot motiva si recuperare acestor tichete sau trebuie sa faca si ei recurs
Va multumesc
NImeni nu va poate spune exact daca se va castiga sau se va pierde in recurs.
Ce motivare a adus instanta cu privire la tichetele de masa ?
Nu am primit motivarea, dar opinia expertului parte al paratei a mentionat ca societate era intr-o situatie dificila ,aproape de faliment,si ca exista acord intre patronat si sindicat,dar aceste protocoale nu au fost inregistrate la ITM ,iar in cursul primului meu proces au fost respinse, in rapoartele de expertiza a 5 colegi ,care am avut procesele pe rol, experti diferiti ne-au calculat c/val tichetelor de masa.
Astazi o alta colega a primit pronuntarea si la fel s-a admis in parte cererea.
Colegului meu caruia i s-a respins cererea , ar putea invoca la recurs ca 3 colegi au castigat la fond, iar eu un proces irevocabil?
Va multumesc!
in Roamani precedentele judiciare nu sunt izvoare de drept...ca in sistemul americen , englez. prin urmare este posibil ca pe spete asementoare sa se dea solutii complet opuse. desigur, in recurs se poat indrepta lucrurile.
ce trebuie sa intelegeti este ca uneori diferentele se datoreaza si modului in care este administrat procesul...la baza respingerii cerererii stau si alte aspecte cum ar fi ce s-a cerut, cum s-a cerut , cum s-au administrat probele etc.

prin urmare nu numai judecatorii pot fi blamati pentru jurisprudenta neconstanta , ci si ceilalti participanti la proces, adica cei care formuleaza cererile in cadrul procesului.

principiul disponibilitatii procesului civil spune ca judecatorul se pronunta doar pe ce a fost sesizat. prin urmare, o cerere facuta prost, si sustinuta prost poate conduce la respingerea cererii...

Alte discuții în legătură

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie presedinte sidicat niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am lucrat timp de 25 ani la o societate si am fost membra de sindicat In ultimii 4 ani era nemultumita de faptul ca presedintele de sindicat nu ... (vezi toată discuția)