Buna seara,
Am lucrat timp de 25 ani la o societate si am fost membra de sindicat
In ultimii 4 ani era nemultumita de faptul ca presedintele de sindicat nu ne mai reprezenta si s-a dat de partea conducerii,a refuzat sa sa faca public drepturile noastre din ccm/unitate,sa justifice banii (2salarii medii/unitate si 2% cotizatia fiecarui membru de sindicat) .Cand salariatii il intrebau de ce nu se respecta ccm/unitate ,el ne jignea si ne timitea la poarta sa protestam..Acest lider de sindicat avea scoatere din productie, cu toate ca la ultimul mandat nu a avut acordul nostru si nu a fost pe ordinea de zi
In oct 2011 eu am initiat o strangere de semnaturi pentru sistarea la plata a 2 salarii medii/unitate ,deoarece , venea f rar in societate.iar cand venea facea politica si impartea materiale promotinale de la un anumit partid
Acesta initiativa m-a costat locul de munca (am strans 22 semnaturi,din totalul de 40 membrii de sindicat). Dupa un an de zile am castigat procesul irevocabil(litigiu de munca) privind nerespectarea contractului de munca
Acum mai sunt si alti colegi care au proces pe aceiasi speta.
Intrebarea mea este daca eu si colegii mei putem sa -l dam in judecata pe acest presedinte pentru abuz de putere ,refuzul constant al situatiei financiare din contul sindicatului,pentru fals in acte depuse in instanta etc
Acum el nu mai este presedinte de sindicat esta vice primar in orasul nostru,in caz ca depunem plangere panala beneficiaza de imunitate?
Va multumesc!
Cu deosebita stima
Niculina Popa