avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de plata - executare
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de plata - executare

Buna ziua!
Speta este urmatoarea: Se admite cererea privind emiterea somatiei de plata, se respinge cererea in anulare formulata de debitor, se investeste somatia de plata cu formula executorie si se duce la executor pentru a fi pusa in executare.
Debitorul face contestatie la executare, solicita anularea formelor de executare cu motivarea:" cererea de investire cu formula executorie a ordonantei de admitere a somatiei de plata nu este admisibila daca aceasta nu a fost comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire"??!!. Mai invoca debitorul si o Decizie a ICCJ, Sectiile Unite, nr.XI/2006.
Va rog sa ma luminati si pe mine:
1. poate fi admisa contestatia cu asa motivare?
2.Instanta care a investit titlul meu executoriu, trebuia sa-l comunice cu scrisoare recomandata si debitorului?
3.Oare asa obliga Decizia Inaltei Curti ( nr. XI/2006). Nu am putu sa gasesc motivarea respectivei decizii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: monikmonny1 , utilizator 10:18, 9 Decembrie 2008
as dori sa prezint o situatie si sa ma lamuriti si pe mine daca e corecta sau nu.persoana X are o sentinta data pe 6 mai 2008 prin care trebuie sa plateasca anumite daune .a deschis recurs in septembrie si acum a primit o somatie cu titlu executoriu fara sa existe o sentinta definitiva si irevocabila sau cel putin nu am vazut asta in procesul verbal atasat la somatie.se poate asa ceva atita timp cit persoana se afla inca in proces de recurs prin care ataca sentinta primita pe 6 mai?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa comunicarii ordonantei prin scrisoare rec. ContSters40598 ContSters40598 In situatia in care ordonanta care va contine somatia de plata nu a fost comunicata debitorului cu respectarea prev.art.6 al.4 din OG 5/01, aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Legea nr.469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale tudorioan tudorioan Cum se pot interpreta prevederile art.4 alin.(3) din Legea nr.469/2002, referitor la cuantumul sumei asupra careia sunt calculate penalitatile, aceste sume ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unei ordonante privind o somatie de plata elenalu elenalu Am si eu o problema:am o ordonanta privind o somatie de plata din 2005(lucrez la o institutie publica),pe care m-am dus sa o investesc cu formula ... (vezi toată discuția)