avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''?

pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera?
Cel mai recent răspuns: Stefan Bicov , Avocat 19:43, 11 Februarie 2012
Omologarea individuala se efectueaza pentru vehiculele rutiere prezentate la RAR si care se gasesc intr-una din urmatoarele situatii:
a) vehicule rutiere noi, fabricate, importate sau introduse in Romania, in numar de cel mult 10 bucati de acelasi tip, de catre aceeasi persoana juridica sau fizica. Sunt exceptate vehiculele noi pentru care se poate prezenta originalul certificatului de conformitate emis de catre constructor.
b) vehicule rutiere utilizate, care nu au mai fost inmatriculate in Romania. Sunt exceptate vehiculele care au fost inmatriculate ultima data intr-un stat membru al Uniunii Europene si a caror configuratie nu difera de aceea cuprinsa in documentul de inmatriculare.
c) vehicule rutiere inmatriculate in Romania, dar la care s-au modificat caracteristicile constructive mentionate in CIV.
Omologarea individuala se acorda unui vehicul care are un numar de identificare valid, indeplineste conditiile constructive precizate in RNTR-7 si care a fost declarat admis la verificarea starii tehnice efectuata in baza planului de operatii din RNTR-1.
Un vehicul caruia i s-a acordat omologarea individuala primeste de la RAR cartea de identitate a vehiculului.
In situatia mentionata de dvs,daca in CIV este facuta mentiunea,rezulta ca este vorba despre vehicul care se afloa in situatia pct c)
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
Puteti inscrie masina.
Omologare individuala se face atunci cand vehiculele nu detin omologarea tip.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Stefan Bicov, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rar, omologare individuala auto persoane cu dizabilități sabrol1 sabrol1 Am achiziționat un autovehicul inmatriculat si omologat in Ue pentru transport persoane cu dizabilitati. La RAR mi s-a cerut 1200 ron deoarece necesita ... (vezi toată discuția)
Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Problema achizitie auto Alin0702 Alin0702 Salutare. Am achizitionat o masina din brasov pe firma, totul ok aparent, am verificat seria sasiu, corespunde cu cea din carte. am ajuns la RAR bucuresti ... (vezi toată discuția)