In privinta cetateniei fetitei, nu stiu ce sa zic...
Datorita faptului ca are un parinte cetatean roman a obtinut cetatenia romana la data nasterii, chiar daca, la nastere a obtinut si cetatenia SUA.
Ca sa ii faceti acum pasaport romanesc ar fi trebuit sa transcrieti certificatul de nastere american la ambasada / consulat, acum trebuie sa o faceti la Bucuresti:
Pentru persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani, ai caror parinti au domiciliul in strainatate, cererea de transcriere a certificatelor de nastere se depune la Directia de Stare Civila din cadrul Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1.
Nu cred ca ati reusi intr-o luna sa rezolvati cu transcrierea certificatului si cu pasaportul ei.
Iar in cazul dvs. nu este obligatoriu sa va reinnoiti pasaportul romanesc, o puteti face si la ambasada/consulat in SUA daca doriti.
Pe dvs. probabil va framanta apropierea limitei de 90 de zile a sederii pe teritoriul Romaniei in ceea ce o priveste pe cea mica, insa fiind vorba doar de iesirea din tara, nu de iesire si reintoarcere in scurt timp, nu cred veti avea probleme. Eu inca nu am auzit de americani expulzati din Romania :)
Insa desigur este doar o parere, lamuriri oficiale puteti primi de la Oficiul Roman pentru Imigrari in raza caruia sunteti acum:
[ link extern ] /