avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendarea platii indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendarea platii indemnizatiei de somaj

Din data de 01.12.2011 ma aflu in situatia de somer, pentru o perioada se un an de zile . In luna marteie trebuie sa plec din tara pentru o perioada de 30 de zile si nu ma pot prezenta la viza lunara . Cum pot rezolva legal aceasta problema , si daca la intoarcere mai beneficiez de ajutorul de somaj . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 12 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Art. 45 din Legea nr.76/2002 :
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevãzutã la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
d) la data plecãrii din ţarã pe o perioadã mai micã de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, dupã caz, la data obţinerii autorizãrii pentru menţinerea plãţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplaseazã în interiorul Comunitãţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a cãuta un loc de muncã şi doreşte sã îşi menţinã plata indemnizaţiei de şomaj;
.....
(2) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. a), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 60 de zile calendaristice de la data suspendãrii.
..........
(3.1) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendãrii în condiţiile alin. (1) lit. d).


In acest sens, puteti solicita suspendarea platii , iar la intoarcerea in tara sa depuneti o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de somaj salmiroxa salmiroxa Daca in timpul somajului plec din tara la o ruda 2 luni , cum se procedeaza cu somajul? Il poate lua altcineva cu imputernicire sau il pierzi definitiv. Cand ... (vezi toată discuția)
Despre somaj lascuviorica lascuviorica Buna ziua De la 01.12.2010 va trebui sa-mi depun actele la somaj.As dori sa stiu daca plec in strainatate in perioada 10.01.2011 - 01.03.2011, pierd ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - reinceperea dreptului de plata a indemnizatiei de somaj ohm ohm Doresc sa stiu, daca exista conditii de suspendare din proprie initiativa a platii ajutorului de somaj, daca da, care sunt acele conditii, si pentru ce ... (vezi toată discuția)