avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj Italia

Buna ziua. O persoana care a inceput munca in Italia in iunie 2010, cu contract de munca pe perioade determinate si care face 52 de saptamani de cotizatie anul acesta in martie , are dreptul la somaj din martie sau trebuie sa astepte luna iunie 2012 pentru asta? Am o nelamurire legata de cei 2 ani - trebuie sa fie doi ani calendaristici fix?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 12 Februarie 2012
Pentru obţinerea indemnizaţiei pentru şomaj in Italia este nevoie ca persoana respectivă să fie asigurată la INPS de cel puţin 2 ani şi să aibă cel puţin 52 de contribuţii săptămânale vărsate în ultimii 2 ani, înaintea întreruperii raportului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia giulia_luiza giulia_luiza buna ziua !sotia mea a lucrat din 01.04.2011 pana in 28.03.2012 ca badanta in italia si as vrea sa stiu cat timp ar mai trebui sa fie angajata ca sa aiba ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia slave silviu slave silviu buna ziua lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa. in lunile in ... (vezi toată discuția)