avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - alcoolemie 0,35 etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - alcoolemie 0,35 etilotest

Buna ziua, in urma cu ceva timp , mai exact in noaptea de 13 noiembrie 2011 am avut un accident soldat cu victime: in drum spre casa am pierdut controlul masinii si am intrat in sant , in masina fiind 2 persoane.Rezultatul alcooltestului a fost 0.35 iar in sange 0.7 . Verdictul a fost permis suspendat 120 zile (90 pt bautura +30zile accident cu victime) Mi-a fost data dovada fara drept de conducere. Care este marea mea dilema, avand in vedere ca cele 120 de zile urmeaza sa expire luna viitoare pot sa primesc dovada cu drept de conducere pana se finalizeaza ancheta ? .1 dintre persoane nu a dat inca declaratia deci dosarul nici nu a plecat spre parchet.. pana se va intoarce probabil o sa dureze ceva si nu prea cred ca se termina totul pana pe 11 martie. Mentionez ca accidentul s-a intamplat pe raza judetului Calarasi , eu fiind din Bucuresti. Daca se poate lua dovada as dori sa stiu de unde. De la Bucuresti sau de la Calarasi? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 14:39, 15 Februarie 2012
Nu cred ca instanta va mai permite restituirea permisului pana la solutionarea dosarului .
puteti face cerere deoarece beneficiati de prezumtia de nevinovatie insa sunt slabe sanse sa vi se dea voie sa conduceti .
Am inteles.Desi nu prea mi se pare normal sa nu mi se dea voie sa conduc pana la solutionarea anchetei deoarece eu am stat practic cat trebuia sa stau 4 luni . Deci.. Si aceasta cerere unde ar trebui facuta avand in vedere ca accidentul s-a petrecut in jud. Calarasi iar eu sunt din Bucuresti? Multumesc
Permisul de conducere nu vi se restituie pana cand nu se da solutia in dosar. Avand in vedere prezumtia de nevinovatie ar trebui sa primiti o dovada cu drept de conducere pe 30 de zile si care se prelungeste lunar. Aprobarea pentru dovada cu drept de circulatie precum si cea pentru prekungirea valabilitatii dovezii o da procurorul de caz. Intrati in audienta la procurorul de caz . Va doresc succes in rezolvarea problemei. Procurorul de caz este singura persoana care da asemenea aprobari.
Mergeţi la procuror şi solicitaţi eliberarea unei dovezi de circulaţie provizorie. La data săvârşirii faptei 0,7 în sânge nu era infracţiune. De fapt acum pentru ce sunteţi cercetatat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul retinut de 2 ani de zile danielp2010 danielp2010 am si eu o nelamurire , in urma cu 2 ani si ceva am avut un accident din care nu au rezultat victime ci doar pagube materiale , a venit politia ma testat ( ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis florinio29 florinio29 buna ziua . acum 7 luni am fost prins baut la volan iar azi mi_a venit decizia de la parchet insemnand scoaterea de sub urmarire penala,amenda de 1000 lei ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie la procuror deutza_77 deutza_77 Buna ziua. Am avut un accident cu o victima. Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile. In urma traumei, nu am mai fost in stare a conduce. Dupa 6 luni, am ... (vezi toată discuția)