avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programat permanent in schimbul 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programat permanent in schimbul 2

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal un angajat poate fi programat permanent schimbul II.
exista vre-o restrictie in acest sens?
Fac mentiunea ca nu este dorinta angajatului de a fi programat astfel.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:45, 12 Februarie 2012
Art. 117 C.mun. dispune ca, programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Asadar, Codul muncii nu prevede ca este necesar acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
sa inteleg ca un angajator poate sa programeze un angajat numai schimbul II ,pe toata perioada desfasurarii CIM?
In lipsa unei interdictii prevazute intr-un act normativ, exista si aceasta posibilitate ....
Cf.art.136 Codul Muncii:

(1) Muncă în schimburi reprezintă orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit căruia salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, şi care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicând pentru salariat necesitatea realizării unei activităţi în intervale orare diferite în raport cu o perioadă zilnică sau săptămânală, stabilită prin contractul individual de muncă.
(2) Salariat în schimburi reprezintă orice salariat al cărui program de lucru se înscrie în cadrul programului de muncă în schimburi.


Conform definitiei,nu cred ca este corect ca activitatea fiind organizata in schimburi,toti angajatii sa nu fie rotati conform unui grafic de lucru lunar in toate cele 2/3 schimburi.
Dar,este o problema ce tine si de organizarea interna a muncii din unitatea dvs,mai precis chiar de la locul de munca,avand in vedere ca fiecare conducator al uni loc de munca are si aceasta atributie...
In contractul dvs. de munca aveti specificat un program de lucru cu intervalele orare aferente fiecarui schimb?

p.s.
incercati pe viitor sa respectati pct.2.6 din Regulamentul de postare pe forum
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca pe schimburi MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua, La Firma la care lucrez sunt pus sa vin schimbul 2 mai mult de o saptamana, 2 sau chiar 3 saptamani. Intrebarea mea este poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Reglementare program de lucru stefisis stefisis Salutare! As dori sa stiu daca in contractul de munca scrie ca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi / 5 zile pe saptamana, dar nu scrie daca pe schimburi sau nu, ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual de munca crismunteanu crismunteanu Am incheiat contractul individual de munca anul trecut in luna aprilie, lucrand pana in momentul de fata in 2 schimburi, respectiv primul schimb de la 06-14.00 ... (vezi toată discuția)