Sunt mamica unui baietel de 1 an si doua luni, beneficiez de la 1 ian 2008 de o indemnizatie de 600 lei. De la 1 ian 2009 pot sa optez pentru o indemnizatie de 85%? Si daca da ce anume venituri se iau in calcul? Venturile realizate la servici pana la nasterea copilului sau indemnizatia de 600 lei pe care am primit-o de la 1 ian 2008? mentionez ca am fost salariata 14 ani cu carte de munca pana la nasterea copilului.
Optiunea la care se refera legea are in vedere veniturile impozabile, deci nu si indemnizatia de 600 lei, nici nu ar fi efeicient sa se aplice 85% la aceasta suma, deci cele obtinute anterior intrarii in concediu pentru cresterea coipilului, intrujcit se mai precizeaza ca de aceste drepturi beneficiaza si persoanle aflate in plata indemnizatiei.
as vrea sa va mai rog sa imi explicati daca se poate ce anume a vrut sa spuna doamna ministru prin urmatoarea fraza „Mamele care au castigat lunar in acest an 600 lei vor primi tot atatia bani in urma intrarii in vigoare a legii intrate in Parlament, pentru ca venitul inregistrat de ele in ultimul an nu permite majorarea indemnizatiei, a explicat Campeanu. Potrivit noului act normativ, posibilitatea de a opta pentru cuantumul de 85% favorizeaza mamele care realizeaza venituri salariale mari si care pot obtine astfel o indemnizatie mai mare decat plafonul de 600 lei.” pai daca se iau veniturile impozabile indemnizatia nu este impozabila si atunci cum ramane vom putea opta pentru 85% din salariu pe care l-am avut inainte de a intra in CIC sau nu. Va intreb deoarece eu am avut venituri inainte de aproape 20 milioane pe luna
sunt in crestere copil pana in august 2009 si vreau sa stiu daca se calculeaza din venitul brut sau net si daca in iulie 2009 voi avea cel de-al doilea copil voi intra dintr-un concediu in altul sau angajatorul va plati concediu pentru 42 zile cele obligatorii de dupa nastere?
1. Pana la aparitia unor norme de aplicare a noilor prevederi sunt doar presupuneri in ceea ce priveste veniturile care se vor lua in calcul ... brute sau nete.
2. Se poate intra dintr-un CIC in altul.
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)