avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumparare apartament persoana juridica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumparare apartament persoana juridica

Buna ziua

Ma gandeam sa achizitionez un apartament ca persoana juridica si as avea nevoie de niste sfaturi si de ceva lamuriri. Apartamentul va fi inchiriat (deci nu va fi sediu sau locuinta de serviciu). Acum:
- la notariat contractul de vanzare-cumparare trebuie semnat de asociatul unic, sau se poate imputernici un salariat al firmei sa se ocupe cu acest demers?
- trebuie facut vreun demers la Registrul comertului atat timp cat imobilul nu intra decat ca "mijloc fix"?
- in cazul inchirierii facturile vor fi purtatoare de TVA?

Va multumesc mult si astept sugestiile dvs.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 13:38, 13 Februarie 2012
-la notariat actul trebuie semnat de administrator pe baza hotararii asociatului unic. daca administratorul nu vrea sa se prezinte poate imputernici un salariat (sau pe oricine altcineva) sa semneze in locul sau, prin procura data in forma autentica. (deci nu delegatie sau procura sub semnatura privata)
- nici un demers la Registrul Comertului
-da, daca societatea este platitoare de tva.
la orc completati obiectul de activitate cu 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate si autorizati activitatea.
Din ce am vazut in Codul Fiscal (art.141 alin (2) lit e) ) aceasta operatiune ar fi scutita de plata TVA...

ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
...e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, cu următoarele excepţii:

1. operaţiunile de cazare care sunt efectuate în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;

2. închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor;

3. închirierea utilajelor şi a maşinilor fixate definitiv în bunuri imobile;

4. închirierea seifurilor;
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Adeleide, utilizator
cearls a scris:

la orc completati obiectul de activitate cu 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate si autorizati activitatea.

Codul CAEN 6820 il am. In ce consta autorizarea aceastei activitati?

Asociatul unic al societatii este tatal meu si are o varsta destul de inaintata. Momentan este inzapezit intrunul din catunele tarii si nu stiu cand va putea ajunge la un notar.

Si eu auzisem ca inchirierea imobilelor este scutita de TVA; nu stiam exact articolul in care se specifica acest lucru.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru veniturile din chirii ale unei persoane fizice DRdragos DRdragos Buna seara. Intrebarea mea se refera la plata TVA-ului pt veniturile din chirii incasate de o persoana fizica in cazul in care se depaseste plafonul celor ... (vezi toată discuția)
"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere rocky2009 rocky2009 Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de subinchiriere. La refacturare pot sa facturez cu TVA din start sau am nevoie de acceptul Administratiei ... (vezi toată discuția)