As dori sa stiu si eu, va rog, daca angajatorul la care lucrez in prezent nu mi-a platit contributiile sociale la stat in ultimul an de zile, pot beneficia de indemnizatia de somaj? Pentru ca in ipoteza in care se va desfiita postul pe care lucrez as vrea sa beneficiez o perioada de somaj pana imi gasesc altceva de lucru, in fond este dreptul meu legal. Ce pot face?
Va multumesc anticipat!
Art. 32
(1) In cazul neachitarii contributiilor pentru constituirea bugetului asigurarilor pentru somaj, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va proceda la aplicarea masurilor de executare silita prevazute de lege. (2) Recuperarea debitelor din contributii si majorari se poate face si prin compensarea cu active imobile din patrimoniul debitorilor, evaluate de institutii autorizate in conditiile legii, cu conditia ca acestea sa fie necesare functionarii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si sa fie prevazute in programul de investitii.
Lege 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, publicata in M. Of. nr. 103 din 6.02.2002
Prin urmare datoria recuperarii contributiilor sociale la stat i revine tot statului , dv. veti putea beneficia de somaj daca indepliniti conditiile .
Somaj
atty158
Buna ziua.
Am fost anuntat ca nu mai este de munca si nu mai sunt vanzari la firma si vrea sa ma dea afara. Administratorul a zis ca ma baga in somaj dar ... (vezi toată discuția)