avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii D112-DIRECTOR GENERAL CU C. I.M. SI INDEMNIZATIE DE ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

D112-DIRECTOR GENERAL CU C. I.M. SI INDEMNIZATIE DE MEMBRU IN CONSILIU DE ADMINISTRATIE LA UN SRL

Buna ziua,
La o societate tip SRL -Directorul General are contract individual de munca ca salariat , este numit si membru in Consiliul de Administratie pentru care primeste o indemnizatie pe langa veniturile salariale din CIM. Contributiile sociale se calculeaza si se retin pentru fiecare tip de venit , indiferent daca sunt in cadrul aceleasi societati sau dinafara ei.
Aceste tipuri de venituri se completeaza in D112 la sectiunea A sau B . A si B nu se poate. La sectiunea C nu este tipul de venit care sa corespunda cazului expus.
Va rog sa imi spuneti la ce sectiune se trec aceste venituri in D112.

Mentionez ca baza de calcul pentru contributii depaseste 5 salarii brute in cazul unuia dintre venituri.

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
anicosma, utilizator
Cel mai recent răspuns: costy502004 , utilizator 11:10, 8 Februarie 2013
Art. 296 cu 4 din OUG 117/2010
aliniat (2): In situatia in care totalul veniturilor prevazute la alin. (1) este mai mare decat valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut, contributia individuala de asigurari sociale se calculeaza in limita acestui plafon, pe fiecare loc de realizare a venitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cass angajati pentru un angajat cu 2 cim busubianca busubianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza contributia angajatului la asigurarile sociale 10,5% in cazul in care avem un angajat cu 2 contracte de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pentru doua tipuri de contracte ale aceluiasi salariat! IRANA IRANA Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:un salariat din cadrul unei asociatii de proprietari (contract individual de munca cu norma intreaga,cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 - sectiunea a, b sau c IulianRD IulianRD Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum incadrati dpdv al sectiunilor A, B si C ale declaratiei 112 urmatoarele cazuri: 1 - salariat cu CIM conditii deosebite + ... (vezi toată discuția)