avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare TVA la taxa de prima inmatriculare, lipsa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare TVA la taxa de prima inmatriculare, lipsa mentiune in hotararea judecatoreasca

Astazi am primit hotararea prin care am castigat recuperarea taxei de prima inmatriculare dar am constatat ca instanta nu face referire si la recuperarea tva-ului achitat,deoarece autoturismul este in leasing. Cum pot recupera si aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:08, 14 Februarie 2012
Sunteti sigur ca v-au perceput taxa pe valoare adaugata (TVA) la taxa pentru mediu?!
Adica taxa la taxa, la taxa, la taxa,..........!?!?
Taxa a fost achitata in decembrie 2007 si conform facturii emise de firma de leasing anexate la dosar
Ce act ati depus in instanta in dovedirea sumei platite ca si taxa, si ce contine hotararea referitor cuantum taxa?
Nu stabilea recuperarea sumei totale trecute in factura cu taxa?
Dunmeavoastra,in procedura prealabila catre AFP, nu ati cerut returnarea sumei totale achitate conform facturii, ca si taxa?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
rosu gheorghe, utilizator
In cerere am solicitat recuperarea doar a taxei iar ca documente am prezentat factura cat si chitanta prin care firma de leasing a achitat taxa de prima inmatriculare. Hotararea prevede doar recuperarea taxei fara a se tine cont de suma mentionata in factura emisa catre mine.
Nu conteaza ce scrie in factura, ci conteaza ce ati scris in cererea de chemare in judecata. Instanta nu se poate pronunta decat pe capetele de cerere cu care a fost investita. Daca ati solicitat in cerere A, B si C, instanta se pronunta in legatura cu A, B si C, nu si in legatura cu D, care este intr-o factura ori in orice alt inscris depus la dosarul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Firma de leasing refuza eliberarea imputernicirii necesara recuperarii taxei de poluare, mai mult, la facturarea taxei aplica tva emesekarda emesekarda In anul 2011, luna mai , am achizitionat in leasing, un autoturism marca Renault Megane. In contractul de leasing au fost incluse prevederi referitoare la ... (vezi toată discuția)