avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj si vreau sa deschid o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj si vreau sa deschid o intreprindere individuala

Buna ziua,

Sunt in somaj si vreau sa deschid o Intreprindere Individuala cu domeniul de activitate Service IT.
Intrebarea mea este: Beneficiez de anumite facilitati in cazul in care deschid aceasta afacere, avand in vedere ca ma aflu in somaj?

Cel mai recent răspuns: kremat , utilizator 19:53, 13 Februarie 2012
Nu beneficiati de nicio faclitate daca va deschideti o I.I. in timp ce sunteti in somaj .. beneficiati de Consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri

Art. 71 din Legea nr.76/2002:
(1) Consultanţa şi asistenţa pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri se acordã, la cerere, persoanelor în cãutarea unui loc de muncã, sub formã de servicii juridice, de marketing, financiare, metode şi tehnici eficiente de management şi alte servicii de consultanţã.

(2) Serviciile prevãzute la alin. (1) pot fi realizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã sau, dupã caz, de firme private, organizaţii profesionale, fundaţii şi asociaţii specializate în aceste domenii, cu care agenţiile încheie contracte în condiţiile legii.

(3) Serviciile prevãzute la alin. (1) se acordã gratuit:
a) persoanelor prevãzute la art. 16, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care se aflã în cãutarea unui loc de muncã;
b) persoanelor care au calitatea de asigurat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj, o singurã datã, pentru fiecare perioadã în care au calitatea de asigurat;
c) studenţilor care solicitã acordarea de credite cu dobândã avantajoasã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi.
ok...am inteles asta...dar prin servicii financiare ce se poate intelege?....ar putea sa existe posibilitatea sa fiu scutit macar de taxele de infiintare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite pentru someri 020673 020673 buna seara,ma numesc roxana si as vrea sa va intreb daca este posibil ca somera sa obtin un credit nerambursabil ptr intemeierea unei firme si cum se obtine.eu ... (vezi toată discuția)
Ce beneficii am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer? gheorgheflorin gheorgheflorin Buna ziua, ce beneficiu am daca incep o afacere pe cont propriu in perioada in care sunt somer ? multumesc (vezi toată discuția)