avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobinda legala sau indice de inflatie
Discuție deschisă în Executare silită

Dobinda legala sau indice de inflatie

Am de primit o creanta de la un debitor prin executor judecatoresc.Creanta este acordata de instanta ca lipsa de folosinta a proprietati mele ocupata abuziv de debitor,cuantificata la suma de 1300 ron pe luna,de la data de 01.06.2007 pina la evacuarea,eliberarea imobilului produsa in 01.05.2011,deci 47 de luni*1300 ron.Prin executor am cerut actualizarea sumei.Cum este mai bine si legal : actualizarea cu indicele de inflatie IPC sau actualizarea cu dobinda legala ? Calculul se face de la luna la luna,deci lunar ? Suma calculata este usor diferita,IPC fata de dobinda.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:15, 14 Februarie 2012
Normal se aplica procedura si indicii comunicati de INS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobinda legala sau indice de inflatie gigipanait gigipanait Am de primit o creanta de la un debitor prin executor judecatoresc.Creanta este acordata de instanta ca lipsa de folosinta a proprietati mele ocupata abuziv de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin violetabadea violetabadea Buna, am si eu o intrebare si daca cineva ma poate ajuta ii raman indatorata... Un Bilet la Ordin se poate actualiza cu indicele de inflatie? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul inflatie oti oti Am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc o suma de bani "reactualizata cu rata inflatiei de la 20.06.2007 pana la data platii efective" ... (vezi toată discuția)