avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Buna ziua,as dori sa ma ajutati intr-o problema.Sint coproprietara unei case,impreuna cu fostul meu sot care locuieste acolo cu concubina,fiica-sa si prietenul fiicei.Sint plecata in strainatate si am trimis bani pentru edificarea acelei case,urma sa ne mutam in toamna anului trecut in ea,numai ca fostul sot a deschis actiune de divort inainte ca eu sa-mi dau seama ce se intimpla.Am divortat pe 21 noiembrie,am fost la casa si surpriza,toate camerele ocupate.Sint in proces de partaj cu bunurile dobindite.
Intrebarea mea este,au aceste persoane dreptul legal de a locui acolo chiar daca fostul sot i-a adus in casa ca si coproprietar?I-i pot actiona in judecata?In temeiul carei legi?Am dreptul sa le cer despagubiri ori chirie pe partea care mi se cuvine?Ma consider abuzata intrucit nici nu vor sa stea la discutie cu mine.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Vanzare parte din proprietate pentru acoperire datorie ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , impreuna cu mama sunt coproprietara asupra unei case . Eu sunt divortata si am un copil . Am cunoscut pe cineva care e divortat si are doi copii ... (vezi toată discuția)
Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. o pot evacua pe concubina? sau pe amandoi ? zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am ... (vezi toată discuția)
Drepturi minor sau dreptul la copilarie cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu citeva sfaturii pentru situatia urmatoare: fratele meu a divortat anul trecut, din casatorie rezultind un minor care acum ... (vezi toată discuția)