avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare parte din proprietate pentru acoperire datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare parte din proprietate pentru acoperire datorie

Buna ziua , impreuna cu mama sunt coproprietara asupra unei case .
Eu sunt divortata si am un copil . Am cunoscut pe cineva care e divortat si are doi copii . Cand s-a mutat la mine ( respectiv in casa ce o detin impreuna cu mama) , am facut niste modificari care au costat o suma X de ban pe care a platit-o el .
Acuma mi-a spus ca ar dori sa ii vand cota parte din casa contra acelei sume .
Nu am nimic impotriva dar mi-e frica ca daca moare inaintea mea copii lui se pot indrepta impotriva mea si a fiicei mele . Eu nu as avea banii sa ii despagubesc asta e sigur . Totodata si eu daca as deceda , fostul meu sot probabil l-ar scoate afara din casa - fiica mea este acuma mica -
Care ar fi o modalitate legala sa fim amandoi acoperiti ?
va multumesc
eu nu i-as vinde nimic.. dansul sta in casa dvs si de imbunatatiri se bucura si dansul.
daca ii vindeti o cota, in cazul decesului lui, va trebui sa-i despagubiti pe mostenitori.
in cazul decesului dvs, in caz ca fiica nu va dori sa locuiasca cu dansul, va trebui sa actioneze in judecata pt iesire din indiviziune si sa-l despagubeasca
in cazul in care va despartiti, dansul va va actiona in judecata si daca dovedeste investitia, va avea dreptul sa-l despagubiti.
fostul sot nu are nicio calitate sa-l dea afara

sunt de parere sa mai asteptati, sa va ganditi bine
Nu trebuie sa faceti nici un fel de act. veti ramane proprietara si dvs. si mama pana la decesul acesteia . Concubinul are doar un drept de creanta pe care l-ar putea recupera numai daca va despartiti la valoarea care va fi la momentul respectiv .Concubinul profita si el de imobil, locuieste si nu plateste chirie , astfel ca imbunatatirile ii profita si lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt. ca e bine sa fie facute toate la timpul lor,am nevoie de sfaturi ! ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu). Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie: Sunt casatorita legitim de 18 ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru copil aaalinaaa aaalinaaa buna ziua tuturor, am cumparat o casa veche de la mama mea,eram necasatorita,intre timp m-am casatorit .Sotul meu are un baiat din prima casatorie care ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)