avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa revenirea din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa revenirea din concediu crestere copil

Buna ziua
Ordonanta de urgenta nr. 111/2010, ART. 25 zice:

(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.


Daca un angajat se intoarce la munca dupa 2 ani de concediu crestere copil, timp de 6 luni angajatorul nu are voie sa-l concedieze pe motiv ca i s-a desfiintat postul?
Ma bucur ca am participat la "iluminarea " dvs (dupa cum spuneti dvs.)... Succes!!!
Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:o firma care intra in insolventa poate concedia o salariata care este in crestere copil si una care este in prenatal??
Da, se poate concedia persoanele respective .. in acest sens, sunt incidente prevederile art.60 alin.2 C.mun.

Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
........
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.......
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
...........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca s-a modificat ceva referitor la aceasta perioada de interzicere de la 0 la 6 luni, conform contractului colectiv de munca. Unii zic ca mai este valabila, altii ca nu mai este.
Multumesc!
Perioada respectiva, in prezent , este aplicabila numai persoanelor care au intrat in CCC sub incidenta dispozitiilor OUG nr.111/2010.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , insa angajatorii pot reglementa o astfel de masura in ccm la nivel de unitate sau in reg.intern.

Alte discuții în legătură

Cerere concediu crestere copil piafen piafen Buna ziua, As dori sa stiu daca pot fi concediat de catre angajator daca imi depun cerere pt Ccc. Pentru mama e obligatoriu ca angajatorul sa accepte. Dar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil crissbog11 crissbog11 Buna ziua, Am si eu o colega care este insarcinata si pana in martie a fost in somaj dupa terminarea masterului pe 6 luni, si ar vrea sa se mai angajeze inca ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului pentru tata mariana1983 mariana1983 buna ziua ma numesc mariana si stau acasa cu un copil de clasa 1 si am dori sa mai facem un copil.Va rog sa-mi spuneti daca tatal ar avea dreptul de cresterea ... (vezi toată discuția)