Buna tuturor,
ajutati-ma ,va rog,sa rezolv urmatoarea situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu vreau sa gresesc.
Un salariat care nu a mai lucrat inainte,deci nu are stagiu de cotizare la sanatate anterior, este angajat in luna decembrie 2011.Lucreaza in decembrie 11 zile dupa care aduce concediu medical urgenta 100 % ptr.tot restul lunii.Deoarece ptr.urgenta medicala nu este nevoie de stagiu de cotizare am calcula t CIM 5 zile fond salarii si 4 zile din FNUASS folosind ca baza de calcul salariul cu care a fost incadrat raportat de nr.de zile lucratoare din decembrie (670 : 20 zile ).
Problema mea intervine in luna ianuarie 2012,cand acest salariat are concedii medicale ,in continuare, toata luna ianuarie astfel: in perioada 01.01-17.01 tot urgenta medicala 100% care nu necesita stagiu, DAR pentru perioada 18.01-31.01 CIM este pentru boala obisnuita 75%.
Se poate plati perioada CIM boala obisnuita ,care ,fiind in continuare s-ar suporta din FNUASS, in conditiile in care,acest salariat,ptr.boala obisnuita ar trebui sa aiba minim o luna stagiu de cotizare pentru care s-a achitat contributia la sanatate ? El nu are decat 11 zile efectiv lucrate, in decembrie,ptr.care i s-a calculat,retinut si virat contributia, iar angajatorul a achitat pentru el contributia aferenta a 16 zile ( 11 zile lucrate + 5 zile CIM suportate di fond salarii) .
Va rog spuneti-mi ce fac cu CIM boala obisnuita pentru perioada 18.01-31.01 care este in continuare ?