avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sunt cetatean roman cu domicilul in Austria si cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sunt cetatean roman cu domicilul in Austria si cu resedinta in Romania, am dreptul sa candidez la primarie?

Buna ziua.

Sunt cetatean roman cu domicilul in austria si cu resedinta in romania.Am dreptul sa candidez pentru primarie cu resedinta in Romania ? Si cu cate luni trebuie sa am resedina/domiciliul in localitatea unde vreau sa candidez?

Stima.
Cel mai recent răspuns: mboncalo , utilizator 11:16, 14 Februarie 2012
Legea 67/2004 alegerea autoritatilor administratiei
Art. 4
(1) Au dreptul de a fi aleşi consilieri, primari sau preşedinţi ai consiliilor judeţene cetăţenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constituţia României, republicată.

(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese.

(3) La sectoarele municipiului Bucureşti pot candida şi pot fi alese persoanele care au domiciliul în municipiul Bucureşti, indiferent de sector.
Deci nu exista nici o perioada, definita prin lege, pe care trebuie sa o ai ca locuitor al localitatii unde candidezi ? Poti avea domiciliul acolo de o saptamana si sa candidez ?

Multutumesc pentru raspunsul prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)
Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)
Românii din ţară şi străinătate la alegerile locale şi parlamentare? Toiag Toiag Pentru primar şi consilieri candidaţii trebuie să aibă domiciliul în localitatea în care candidează şi trăiesc în România? Dacă sunt la lucru ... (vezi toată discuția)