avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore de noapte

buna ziua,lucrez intr-o org.umanitara,se ocupa cu reintegrarea si reeducarea tinerilor.prog meu de lucru este de la ora 16,30 la 07,45.stingerea in casa este la ora 23,00.avem dreptul la sporuri,sau la zile libere?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:25, 23 Aprilie 2012
Art.126 C.mun. prevede ca :
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Care este timpul de munca prevazut in c.i.m.? ... intrucat programul dvs depaseste durata normală a timpului de muncă de 8 ore pe zi ...
in c.i.m.programul este de 8 ore.nu avem sporuri,iar salariul celor care lucreaza pe aceasta tura este mai mic decat cel al angajatilor de pe tura de zi cu prog 07,45-16,15.multumesc
Timp de munca : 8 ore/zi
Program : 16,30 la 07,45.
Rezulta ca aveti un numar de 7 ore ca munca suplimentara ... se lucreaza zilnic acest program sau altfel?
buna ziua,lucrez de duminica pana joi.vineri si sambata liber.este programul educatorilor de week-end.multumesc
1. Programul dvs incalca prevederile art.115 alin.2 C.mun., care prevad ca : Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

2. Pentru munca depusa trebuie sa primiti spor pentru week-end, spor penru munca de noapte in conditiile in care nu beneficiat de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza.

3. Intrucat este vorba despre incalcarea legislatiei muncii , va puteti adresa ITM-ului.

Alte discuții în legătură

Spor de noapte 8 ore Mihail bolton toto Mihail bolton toto Se acorda spor de noapte cand lucrez 8 ore de noapte? Mentionez prof....pe luna 5 ture 4 zile .....din care 2 de zi 2de noapte (vezi toată discuția)
Muncă în tură de noapte Katalin13 Katalin13 Dacă lucrez in tură de noapte de luni până vineri orele de sâmbătă dimineață cum ar trebui plătite preciz că lucrez 8 ore de la 22:30 vineri seara ... (vezi toată discuția)
Plata ture noapte in sarbatori legale Buna seara! Am lucrat pe 1 mai tura noapte , angajatorul nu m a platit decat ca o tura normala, a spus ca oricum dupa noapte am 48 ore libere El considera tura ... (vezi toată discuția)