Sunt in situatia de a-mi face o noua firma pentru a incasa banii de la un client. Cum marja de profit este mare (sunt servicii de consultanta) incerc sa-mi dau seama care este cea mai profitabila solutie pentru asta. Microintreprindere, firma cu impozit pe profit sau in caz extrem PFA.
Inclin catre microintreprindere dar am inteles ca serviciile de tip consultanta nu sunt acceptate in lista cu obiectele de activitate pentru microintreprinderi. Pe de alta parte in cazul unei firme cu impozit pe profit nu prea am cum sa deduc cheltuielile personale.
PFA ar fi cea mai simpla solutie insa este posibil ca pe viitor sa lucrez cu entitati din afara Romaniei (deja lucrez dar momentan iau banii printr-o firma intermediar) si nu-mi dau seama daca este posibil pentru un PFA sa incaseze banii in acest mod.
Incercati si varianta Intreprindere individuala.
Insa cel mai "bine" da un SRL cu plata impozitului pe profit (un prim avantaj este acela ca nu sunteti obligat sa aveti angajati)
In ce sens "da mai bine"? Din punct financiar, juridic sau de PR? Pe mine ma intereseaza strict din punct de vedere financiar care e cea mai profitabila situatie. Cum in cazul meu profitul depaseste 20% (daca stau bine sa ma gandesc ajunge undeva la 60-70%) varianta cu plata impozitului pe profit e cea mai putin rentabila.