avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata - suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata - suspendare

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Avem o situatie cand angajatul doreste sa intre in concediu fara plata , dar are contract pe perioada determinata. Am auzit pareri ca se poate suspenda contractul de munca pe perioada determinata si pareri ca nu se poate suspenda. Va rog sa ma lamuriti, deoarece la Art. 54 din Codul Muncii, la sectiunea Suspendarea contractelor scrie ca se poate suspenda cu acordul partilor in cazul in care angajatul are nevoie de CO fara plata pentru formare profesionala sau interese personale. Dar nu se precizeaza daca cel pe perioada deteminata sau nedeterminata. Am sunat intr-o zi si la ITM si cei de acolo mi-au spus ca trebuie modificat contractul pe perioada nedeterminata si apoi suspendat. Apoi ma duc la art 87, unde se spune ca salariatii cu contract individual de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor in care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.

Societatea nu doreste sa ii modifice contractul angajatului cu o perioada nedeterminata.

Cum este corect sa procedez?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Micaela Tudor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Micaela Tudor , utilizator 13:35, 15 Februarie 2012
In speta, salariatul poate intra in CFP . Nu exista nicio interdictie in acest sens ... insa durata acestuia nu poate depasi durata pentru care a fost incheiat c.i.m. ...
Puteti sa-i acordati concediu fara plata, chiar daca are CIM pe perioada determinata.
Beneficiaza de aceleasi drepturi ca si salariatii angajati pe perioada nedeterminata.
La Art. 87 din Codul Muncii scrie:
(1) Referitor la condiţiile de angajare şi de muncă, salariaţii cu contract individual de muncă pe durată determinată nu vor fi trataţi mai puţin favorabil decât salariaţii permanenţi comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor în care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.
La Art. 86 este vorba despre altceva - probabil ca ati scris "din viteza".
Articolele de la 49 pana la 54 din Codul Muncii se refera la toate cazurile suspendare si interdictie de suspendare a CIM.
Desigur, durata concediului fara plata nu poate depasi durata pentru a fost incheiat CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ligadiangeli, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii monica.mistretu@yahoo.com monica.mistretu@yahoo.com BUNA SEARA.SUNT ANGAJAT AL UNEI INSTITUTII PUBLICE PE PERIOADA DETERMINATA IN BAZA UNUI ORDIN DE FUNCTIONARE. VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata mireille_is mireille_is Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie..daca o persoana angajata pe perioada determinata pe un post de asistent medical doreste sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului angajat in locul altuia (aflat in concediu de crestere copil) flowerpower flowerpower As dori sa stiu ce drepturi am in cazul in care sunt angajata, pe durata determinata, pentru a inlocui o persoana aflata in concediu de crestere copil. Am ... (vezi toată discuția)