avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca

Sunt medic rezident in anul I si, in acelasi timp, am contract de munca cu timp partial (4 ore) la un alt spital ca si inspector de specialitate. Precizez ca activitatea de inspector o desfasor dupa incheierea stagiului de pregatire in rezidentiat si ca, anterior promovarii examenului de rezidentiat, am avut contract de munca cu norma intreaga, ca inspector de specialitate. D-nele de le RU din spitalul la care sunt angajata ca rezident stiau ca sunt angajata si la celalalt spital si mi-au intocmit un contract de munca cu norma intreaga ca medic rezident, cu cumul de functii (contract de munca inca nesemnat de mine). Pentru ele, aceasta a insemnat, implicit retragerea din veniturile mele a sporurilor si dreptului de a beneficia de tichetele de masa (nu mi-au fostacordate pentru luna ianuarie). In acelasi timp, nici la spitalul unde sunt angajata ca inspector de specialitate nu mai beneficiez de sporuri si de tichete de masa, si in actul aditional de norma redusa figurand cu cumul de functii.
Am facut sesizare telefonica la serviciul RU din spitalul unde am norma intreaga de angajare si mi s-a raspuns amenintator ca eu figurez la ele cu cumul de functii, drepturile salariale sa mi le acorde cealalta unitate.
Desi inca nu am pregatirea juridica necesara, consultand Codul muncii, Legea 142/1998 si Normele de aplicare a ei, deduc ca, pe d-le de la spit unde sunt angajata cu norma intreaga nici nu trebuia sa le intereseze ce activitati mai desfasor eu dupa programul de rezidentiat.
Am omis sa va scriu ca mi-au fost solicitate, sub amenintare, incheierea contractului (lichidarea?) de la sptalul in care am fost angajata si inca mai lucrez cu jumatate de norma, precum si actul aditional incheiat de mine si acest spital ca sunt incadrata cu jumatate de norma. Sincer, as dori sa imi spuneti cum este corect si, daca ceea ce se intampla il pot incadra ca abuz in serviciu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cicoret , utilizator 21:30, 22 Februarie 2012
Distinsa doamna! Eu va sugerez sa nu va inpacientati ci in calitate de medic rezident, indiferent in ce specialitate sunteti confirmata prin ordin al ministrului sanatatii, aveti posibilitatea de a va desfasura activitati prin cumul, conditionat de faptul urmator! ALEGETI-VA O UNITATE UNDE DESFASURATI ACTIVITATEA DE BAZA! Pornind de aici, spitalul unde va va alegeti locul de munca de baza are obligatia de a va aloca inclusiv tichetele de masa! Daca specialitatea in care sunteti confirmata( de exemplu ATI unde sporul mediu e de 75 %) presupune desfasurarea muncii in conditii pentru care Regulamentul de sporuri prevede acordarea unui spor in procent salarial, unitatea are obligatia de a va acorda acel spor! Daca desfasurati activitate de garzi in afara programului de munca, asa cum veti putea desfasura , dar abia din anul 3 de rezidentiat, conducerea unitatii unde sunteti rezidenta e OBLIGATA sa va acorde TOATE drepturile salariale aferente( salariul de baza cu sporuri, plata garzilor, etc) SUCCES!!!!
Unitatea in care imi desfasor activitatea de baza a fost aleasa in unitatea unde-mi desfasor activitatea ca rezident. Oricum, nu as fi putut opta pentru alta varianta, contractul de munca pentru un medic rezident cuprinzand, prin curricula de pregatire, un numar de ore determinat pe parcursul unei perioade de timp determinata prin ordin de ministru. Exact in unitatea unde am norma de baza exista problemele pe care le semnalez. Cumulul de functii, probabil, va trebui sa fie mentionat in contractul pe care il am cu cealalta unitate (timp partial). De fapt, nu stiu exact ce inseamna cumul de functii. Simplul fapt ca detin doua contracte de munca?
V-as mai ruga sa-mi spuneti daca solicitarea lor de a le preda programul de lucru (orarul de lucru), adeverinta ca sunt incadrata cu jumatate de norma, de la cealalta unitate si declaratie pe proprie raspundere ca eu prestez aceasta activitate inafara programului de rezidentiat, are temei legal.

Imi exprim stupoarea si frustrarea ca, pe functii de mare raspundere, troneaza persoane care, probabil, ar trebui sa se ocupe cu altceva...

Va multumesc pentru raspunsul anterior si pentru timpul acordat!
Doamna medic! Am sa ma fac mai bine inteles! Unitatea de baza este ace3l spital pentru care optati dvs. in calitate de salariat.. Ca urmare nu se poate ca " unitatea de baza a fost aleasa".... Daca cei de la RUNOS au facur acest lucru, puteti sa le propuneti sa mai studieze legislatia muncii... Dvs. personal va alegeti unitatea de baza... Argumentarea dvs. ca aveti un numar de ore determinate in curicula NU TINE.Pentru simplu fapt ca dvs. aveti in curicula STAGII de pregatire in diverse specialitati care va ajuta in formarea ca medic specialist... In ceea ce priveste solicitarile lor privind alte contracte de munca, solicitati-le baza legala...NU EXISTA! Dvs. aveti treaba cu indrumatorii si cu medicii indrumatori! Atat!! SUCCES!!!


Data mesaj Joi, 16 Februarie 2012, 08:53

Iar la sfarsitul fiecarui stagiu de pregatire, va semneaza indrumatorul de stagiu pontajul cu care mergeti la Resurse Umane pentru a fi platita! ATAT!
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
@cicoret,

Articolul 6 din Metodologie ORDIN 1226 din 29 iulie 2011 :

"În baza prevederilor art. 35 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii,republicată, şi ale Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, rezidenţii pot efectua cumul de funcţii numai în condiţiile respectării integrale a curriculei şi programului de pregătire, stabilite pentru toţi rezidenţii, în cursul dimineţii."

Numai in aceste conditii puteti desfasura legal activitate prin cumul de functii la cei 2 angajatori ,pe baza a doua contracte de munca,fiind confirmata prin Ordin de ministru medic rezident.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Exista acum problema cumulului de functii. In ce contract din cele doua trebuie sa-mi fie mentionat cumulul de functii? In cel conform caruia imi desfasor activitatea de baza ca rezident sau in cel care este intocmit pentru activitatea cu timp partial? Si indraznec sa va mai solicit un raspuns in ceea ce priveste sporurile. La unitatea sanitara in care functionam cu norma intreaga, beneficiam de cateva sporuri (sef serviciu, spor de fidelitate etc.). Luand in considerare ca activitatea mea aici s-a redus, se mai pot considera acestea drepturi de care ar trebui sa beneficiez?

Va multumesc!!

Alte discuții în legătură

Salariul cadrelor didactice din domeniul medical Val_2019 Val_2019 Buna seara. Va adresez urmatoarea intrebare: Un medic, cadru universitar cu integrare clinica, are norma intreaga la universitatea de medicina si, conform ... (vezi toată discuția)
Norma de munca Clara Elena Clara Elena Bună seara! Se pot încheia 2 contracte de munca, cu norma întreaga fiecare- 7h/zi, la 2 angajatori diferiți? (vezi toată discuția)
Contract de munca rezidentiat alinacv alinacv Buna ziua! Sunt angajata farma cu contract individual de munca, cu norma intreaga, ca reprezentant medical si am adeverinta de intrare in rezidentiat, 1 ... (vezi toată discuția)