avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Am mai multe nelamuriri legate de mostemirea unui imobil (casa).Aceasta casa este propietatea bunicilor mei din partea mamei,care este si unica fica a bunicilor .Dupa casatoria mamei mele cu tatal meu,acestia au ramas sa locueasca inpreuna cu bunici mei in aceasi casa.In urma casatoriei parintilor mei au rezultat doi copii,fratele meu si cu mine.Pe timpul casatoriei parintii mei inpruna cu bunicii au renovat si modernizat casa cu toate celor necesare unui trai decent.In anul 1990 fratele meu se casatoreste si ramane si el sa locuiasca in aceasi casa cu parintii mei si cu bunicii.In anul 1993 decedeaza tatal meu in urma unui infart.In anul 2004 decedeaza bunicul iar in anul 2008 decedeaza bunica. Mentionez ca eu m-am casatorit in anul 1992 si am plecat din casa parinteasca. In luna februarie a acestui an 2011,mama mea sufera un infart cerebral si ramane paraliata pe partea dreapta findui afectata puternic si vorbirea.Din momentul accidentului mamei mele.am renuntat la servici si am stat cu mama in spital 24/24ore pana la externare dupa care am luato pe mama la mine acasa unde am ingrjito pana in prezent .In urma tratamentului si a sedintelor de gimnastica medicala, mama a inceput sa umble din nou , sa foloseasca toaleta pentru nevoile personele, dar nu poate vorbi,citisi scrie.Avind in vedere ca starea mamei sa ameliorat am considera ca ar trebui sa o duc acasa la ea ,unde locueste inpreuna cu familia fratelui meu.In momentul in care iam adus la cunostinta acest lucru ,fratele meu pretinde sa faca un contract de intretinere sau un contract de vanzare-cumparare intre el si mama mea .din care sa reasa ca tot ce detine mama sa ii revina lui. Eu nu am fost de acord cu acest lucru si as vrea sa stiu daca poate face acest lucru fara stirea mea .
Cel mai recent răspuns: 0748347308 , utilizator 21:14, 16 Februarie 2012
Da, doar daca si mama este de acord cu incheierea unui astfel de contract.
precizez ca mama nu stie sa scrie (nu poate) ,daca o intrebi cum o cheama , nu stie sa raspunda ,in general nu iti raspunde la niste intrebari esentiale (nu stie sa spuna cati ani are,cati copii,numele copiilor), aramas cu aceate sechele in urma infartului cerebral
Se poate numi un tutore prin instanta, care sa actioneze in numele mamei dvs., sa-i reprezinte interesele... Se pot face multe, chiar fara stirea dvs., nu e simplu, dar nici imposibil.
in cazul ca se face acel contract de intretinere sau cv , mai egzista vreo cale sa il atac si in ce mod
nu ma deranjeaza ca vrea sa faca acest contract , dar sunt convinsa ca o face pentru apune stapanire pe bunurile mamei si nici de cum de dragul ei

Alte discuții în legătură

Mostenire 0748347308 0748347308 Am mai multe nelamuriri legate de mostemirea unui imobil (casa).Aceasta casa este propietatea bunicilor mei din partea mamei,care este si unica fica a ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru o mostenire ContSters189760 ContSters189760 Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate vny vny in anul 2000 bunicii mei au facut un contract de intretinere cu fratele mamei cel mislociu dar fara stirea celorlalti frati,dupa o perioada de timp bunicii sau ... (vezi toată discuția)