Am mai multe nelamuriri legate de mostemirea unui imobil (casa).Aceasta casa este propietatea bunicilor mei din partea mamei,care este si unica fica a bunicilor .Dupa casatoria mamei mele cu tatal meu,acestia au ramas sa locueasca inpreuna cu bunici mei in aceasi casa.In urma casatoriei parintilor mei au rezultat doi copii,fratele meu si cu mine.Pe timpul casatoriei parintii mei inpruna cu bunicii au renovat si modernizat casa cu toate celor necesare unui trai decent.In anul 1990 fratele meu se casatoreste si ramane si el sa locuiasca in aceasi casa cu parintii mei si cu bunicii.In anul 1993 decedeaza tatal meu in urma unui infart.In anul 2004 decedeaza bunicul iar in anul 2008 decedeaza bunica. Mentionez ca eu m-am casatorit in anul 1992 si am plecat din casa parinteasca. In luna februarie a acestui an 2011,mama mea sufera un infart cerebral si ramane paraliata pe partea dreapta findui afectata puternic si vorbirea.Din momentul accidentului mamei mele.am renuntat la servici si am stat cu mama in spital 24/24ore pana la externare dupa care am luato pe mama la mine acasa unde am ingrjito pana in prezent .In urma tratamentului si a sedintelor de gimnastica medicala, mama a inceput sa umble din nou , sa foloseasca toaleta pentru nevoile personele, dar nu poate vorbi,citisi scrie.Avind in vedere ca starea mamei sa ameliorat am considera ca ar trebui sa o duc acasa la ea ,unde locueste inpreuna cu familia fratelui meu.In momentul in care iam adus la cunostinta acest lucru fratelui meu .aceata mia impus ca in cazul in care o duc pe mama la el ,eu nu mai am ce cauta in acea curte si nici ca o mai pot vizita pe mama. Nu stiu ce drepturi are el in acea curte si casa ,atata timp cat totul este pe numele bunicilor nostri.Intrebarea mea este ce pot sa fac in cazul in care fratele meu isi pune in aplicare acuzatile? El spune ca eu nu mai am nici un drept in acea curte,ca vrea sa modifice casa sa o masardeze, ca copii lui sa stea acolo cu el si ca atunci nu mai este loc si pentru mama.
nu are niciun drept asupra casei. mama dvs mosteneste casa si poate face ce vrea cu ea. dvs o veti mosteni dupa decesul mamei dvs. o s-o impartiti cu fratele in cote egale.
cautati sa va angajati un avocat care sa se ocupe de aceste demersuri.mama dvs poate sa va vanda imobilul cu conditia intretinerii.
intre timp strangeti cat mai multe probe despre comportamentul ingrat al fratelui dvs.
Daca nu ati facut succesiunea dupa bunici, atunci este timpul sa o faceti in masura in care mama isi revine si poate merge la notar. Casa bunicilor ii revine in intregime mamei ca fiind unica fiica a bunicilor d-voastra. Ca atare si dupa moartea mamei d-voastra casa va revine in mod egal d-voastra si fratelui. Ca fratele sa o poata mansarda sau mai stiu eu ce doreste sa construiasca el trebuie sa fie proprietar acolo, sau s-o faca cu acordul proprietarului. In situatia in care lucrurile se vor inrautati intre d-voastra si el solutia ar fi ca in cazul in care construieste ceva sa-l reclamati la primarie pentru ca mai mult ca sigur o va face fara acte...