sunt intr-o situatie critica , de a-mi fi oprita energia electrica.
situatia se prezint asfel :
in data de 20.01 2012 sa emis o factutra pe care am achitato la termenul scadent de 04.02.2012.
in data de 06.02.2012 sa emis o alta factura cu termenul scadent in data de 21.02.2012 , am telefonat la la respectivi si mi-sa comunicat ca platesc facturile radio-tv . intradevar aceste facturi nu le-am platit datorita faptului ca am antena parabolica si platesc catre o firma serviciile acordate .ceea ce nu mai inteleg este faptul ca :
citez din factura cez : incepand cu data de 1.01.2012 cez vanzare aduce noutati in sistemul de citire-facturare-incasare pentru clientii caznici din mediul urban :
emiterea si transmitera facturii o data la 3 luni
este corect ca sa primesc doua facturi estimative privind consumul de energie electrica , cand societatea spune clar ca emiterea si tranzmiterea facturi se va efectua o data la trei luni ? va multumesc anticipat
Verificati in contractul de furnizare pe care l-ati semnat cum se face emiterea facturii. Daca nu a intervenit nici un fel de act aditional pe care dvs. sa-l fi semnat si care modifica clauza cu privire la emiterea facturii, nu va poate impune o noua modalitate de facturare fara acordul dvs. Daca o fac totusi, sesizat Protectia Consumatorului.
In conformitate cu prevederile legale HG 978 si 977 din 2003, sunt exceptate de la plata abonamentului radio-tv persoanele care declarara pe propria raspundere ca nu detin astfel de receptoare sau se incadreaza in una din categoriile de scutiri prevazute de aceste acte normative.
Plata abonamentului la o societate de televiziune prin cablu nu exonereaza obligaţiei legale de plată a taxei pentru serviciul public de televiziune.
Banuiesc o neintelegere sau o formulare gresita a furnizorului de energie elctrica.
De fapt cred ca voiau sa spuna ca veti primi doua luni facturi cu sume estimate, urmand ca a treia luna factura sa fie de regularizare (trebuie sa scrie pe ea acest lucru).
Sistemul se foloseste pentru economie: se face citirea contorului o data la trei luni, nu lunar ca pana acum.