avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... factura energie electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

factura energie electrica

buna seara

sunt intr-o situatie critica , de a-mi fi oprita energia electrica.
situatia se prezint asfel :
in data de 20.01 2012 sa emis o factutra pe care am achitato la termenul scadent de 04.02.2012.
in data de 06.02.2012 sa emis o alta factura cu termenul scadent in data de 21.02.2012 , am telefonat la la respectivi si mi-sa comunicat ca platesc facturile radio-tv . intradevar aceste facturi nu le-am platit datorita faptului ca am antena parabolica si platesc catre o firma serviciile acordate .ceea ce nu mai inteleg este faptul ca :
citez din factura cez : incepand cu data de 1.01.2012 cez vanzare aduce noutati in sistemul de citire-facturare-incasare pentru clientii caznici din mediul urban :
emiterea si transmitera facturii o data la 3 luni
este corect ca sa primesc doua facturi estimative privind consumul de energie electrica , cand societatea spune clar ca emiterea si tranzmiterea facturi se va efectua o data la trei luni ? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:20, 17 Februarie 2012
Verificati in contractul de furnizare pe care l-ati semnat cum se face emiterea facturii. Daca nu a intervenit nici un fel de act aditional pe care dvs. sa-l fi semnat si care modifica clauza cu privire la emiterea facturii, nu va poate impune o noua modalitate de facturare fara acordul dvs. Daca o fac totusi, sesizat Protectia Consumatorului.
va multumesc , dar privind taxa radio tv nu a-ti raspuns nimic ,
ce sa fac ?
multumesc anticipt
In conformitate cu prevederile legale HG 978 si 977 din 2003, sunt exceptate de la plata abonamentului radio-tv persoanele care declarara pe propria raspundere ca nu detin astfel de receptoare sau se incadreaza in una din categoriile de scutiri prevazute de aceste acte normative.
Plata abonamentului la o societate de televiziune prin cablu nu exonereaza obligaţiei legale de plată a taxei pentru serviciul public de televiziune.


Banuiesc o neintelegere sau o formulare gresita a furnizorului de energie elctrica.

De fapt cred ca voiau sa spuna ca veti primi doua luni facturi cu sume estimate, urmand ca a treia luna factura sa fie de regularizare (trebuie sa scrie pe ea acest lucru).
Sistemul se foloseste pentru economie: se face citirea contorului o data la trei luni, nu lunar ca pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Cum pot proceda sa nu mai platesc Taxa radio-tv pentru posturile publice ? Consider aceasta taxa aberanta in conditiile in care sunt abonat la unul ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pt. persoane fizice. ion08 ion08 Buna ziua ! Doresc sa stiu o modalitate de a nu mai plati taxa radio-tv pe factura de energie electrica, in conditiile in care eu am un contract la ... (vezi toată discuția)